(VIDEO) Kakva reakcija: Vozio BMW skoro 300 na sat, pa za dlaku izbjegao tragediju

Iz Njemačke nam stiže snimak još jednog incidenta koji se dogodio na dijelu auto-puta bez ograničenja brzine

(VIDEO) Audijem vozio 200 km/h kroz tunel Prvi mart!

U ovom slučaju je tragedija za dlaku izbjegnuta, a vozač BMW-a koji je snimio čitav događaj, ukazuje na greške sva tri učesnika u incidentu, u želji da drugi vozači izvuku pouku.

Kako navodi, sve se dogodilo na dijelu Autobahna A5, na dionici bez ograničenja brzine koja ima po četiri saobraćajne trake u oba smjera. Njegova greška je što nije vozio sporije, jer pri brzini od 280 km/h vremena za reakciju je zaista malo ako nešto krene po zlu.

Ističe da je drugu grešku načinio vozač Mazde koji nije dobro provjerio/procijenio šta se dešava iz njega na auto-putu prije nego što se upustio u preticanje Forda, a osim toga nije smio da tako naglo pređe iz druge u četvrtu traku.

Na kraju, vozač BMW-a ne amnestira ni trećeg učesnika, vozača Forda, koji je prema njegovim riječima trebalo da koristi drugu traku s lijeva, a da treću i četvrtu oslobodi za kretanje/preticanje automobila koji se kreću znatno brže prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79