(VIDEO) Kao znak podrške Edvin podigao zastavu: “Evo već 2 dana čekam kaznu, da vidim ko mi je smije dati”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Edvin iz Odžaka koji je na istom mjestu kao mladić iz Vukosavlja koji se fotografisao sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine pored table na kojoj piše “Dobrodošli u Republiku Srpsku” te dobio kaznu.

“Za podršku mladiću iz Vukoslavlja. Evo već 2 dana čekam tu kaznu, da vidim ko mi je smije dati. Slikao sam se na istom mjestu.” – izjavio je Edvin za portal Crna-Hronika.

Muškarac je prekršio iz Zakon o javnom redu i miru počinio u subotu, 20. juna, kada je fotografiju objavio na društvenoj mreži Facebook, čime je “bezobzirnim ponašanjem izazvao osjećanje uznemirenosti građana općine Vukosavlje”.

Ovo nije prvi put da vlasti Republike Srpske kažnjavaju osobe zbog isticanja obilježja Republike Bosne i Hercegovine jer to smatraju “uznemirenjem javnosti”.

Mladić kažnjen zbog isticanja zastave RBiH ispred table “Dobrodošli u RS”

Kao znak podrške i poznati bh. Youtuber Amir Hadžić postavio je improviziranu zastavu.

(VIDEO) Poznati Youtuber postavio zastavu BiH na entitetsku liniju: Da li će dobiti kaznu?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79