(VIDEO) Karabeg: Dobili su naredbu sa vrha da sklonim zastavu. Zastavu ne smiju dirati!

Predsjednik i vođa navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”, Admir Karabeg, s nekoliko svojih prijatelja bio je prisutan na tribinama stadiona Bilino polje tokom prijateljske utakmice između BiH i Kuvajta.

Mnogo pažnje skrenuo je video koji je Karabeg postavio na svom FB profilu, a na kojem on, dok utakmica traje, objašnjava šta se sve dešavalo zbog zastave s ljiljanima koja je očito nekome zasmetala, a koju je Admir postavio na ogradu.

– Nisu nam dozvolili da unesemo transparente, pa sam ja postavio zastavu s ljiljanima. Normalno, na ogradu, ali su ubrzo stigli momci iz osiguranja da me opomenu da skinemo zastavu s ljiljanima. Momci iz osiguranja nisu ništa krivi. Bili su korektni i profesionalno su odradili svoj posao. Došla im je naredba s vrha da se zastava s ljiljanima skine. Ja je nisam htio skinuti, pa ćemo vidjeti šta će se desiti, kazao je, između ostalog, Karabeg.

Podsjetimo, iz FSBiH su ranije objavili da za ovu utakmicu neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita piše Avaz.

Na Bilino polje uz negativan test, potvrdu o prebolovanom Covidu ili potvrdu o vakcinaciji

Na Bilino polje uz negativan test, potvrdu o prebolovanom Covidu ili potvrdu o vakcinacijiSvi gledaoci na tribinama morat će pravilno nositi maske na licu uz držanje razmaka te ne smiju posjedovati navijačke rekvizite

Za utakmicu nogometnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Bosna i Hercegovina – Kazahstan, koja će biti odigrana 7. septembra u 20.45 sati na “Bilinom polju” u Zenici ulazi za gledaoce bit će otvoreni tri sata prije početka meča, odnosno od 17.45 sati.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine apeluje na sve koji će biti na utakmici da se pridržavaju mjera koje je propisao Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

Krizni štab obavezuje organizatora da od gledalaca prilikom ulaska na stadion zahtijeva negativan antigenski ili PCR test na Covid ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom Covidu ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Svi gledaoci na tribinama morat će pravilno nositi maske na licu uz držanje razmaka te ne smiju posjedovati navijačke rekvizite.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79