(VIDEO) Karkin: U zataškavanju ubistva Dženana Memića korišten je veliki dio državnog aparata

Ne radi se saobraćajnoj nesreći već o teškom krivičnom djelu, o svirepom ubistvu koje je zataškano, izjavio je Rusmir Karkin

Rusmir Karkin, advokat Ljube i Bekrije Seferovića nakon današnjeg ročišta na Vrhovnom sudu FBiH u slučaju “Dženan Memić” izjavio je da odbrana ima povjerenje u Vrhovni sud da će donijeti jedinu moguću presudu, a to je da potvrdi oslobađajuću presudu u odnosu na Seferoviće.

Advokat porodice Memić: “Stidi se državo Bosno i Hercegovino što imaš u tužilaštvima kriminalce umjesto tužilaca”

Piše: A. DUČIĆ

– Tužilaštvo kao suprotna strana i dalje insistira na ogromnu količinu laži koja je plasirana kroz krivični postupak na koji način su željeli zataškati jedno vrlo ozbiljno krivično djelo. U pitanje je smrt mladog čovjeka koja nije uspjela kroz montažu kantonalnog tužilaštva već dva puta u sudskom postupku. Kantonalni sud je razbio tu montažu. Ne radi se saobraćajnoj nesreći već o teškom krivičnom djelu, o svirepom ubistvu koje je zataškano. U zataškavanju je korišten veliki dio državnog aparata, ogorman dio pravosudnog sistema, tužilaštva i policije – kazao je Karkin.

Montaža se, kaže, nastavlja. Današnje obrazlaganje žalbe od federalnog tužioca je, kako je rekao, samo nastavak ove priče.

– Krajnje je vrijeme i da ova porodica doživi svoju satisfkaciju, da se završi istraga koja će dovesti do pravog počinioca – poručio je Karkin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79