(VIDEO) Katasrofalna situacija u saobraćaju širom BiH: Šta rade zimske službe?

Zbog saobraćajne nesreće obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 između Tarčina i Konjica u mjestu Gornja Bradina, a kako su nam kazli u MUP-u HNK najmanje jedna osoba je povrijeđena. Kako su nam kazali u PU Konjic nesreća se desila nešto poslije 15 sati, a najmanje jedna osoba je povrijeđena.

Aktiviraj BESPLATNU Viber grupu: Preko 25.000 vozača dnevno dojavljuje!

Kako neslužbeno saznajemo povrijeđena je djevojčica.

Zbog saobraćajne nezgode usporeno se saobraća i na magistralnom putu u mjestu Stara Nemila.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putni pravac Mokro-Rogatica (preko Romanije), gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Semizovac-Kladanj, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Teslić-Banja Luka, Bugojno-Kupres-Livno, Glamoč-Mrkonjić Grad i Posušje-Jablanica.

Saobraćajna blokada je i u Kladnju.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Pažnju skrećemo na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Trenutna sitaucija na magistralnom putu Travnik – Kiseljak

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79