(VIDEO) Kladionice pored škole, a zakon kaže drugačije?

Pozivamo sve nadležne institucije Općine Travnik da objasne stanovnicima Travnika: “Kako i na koji način su ove kladionice, kockarnice dobile dozvolu za rad i legalno, odnosno nelegalno rade u blizini škola i vjerskih objekata? Pozivamo i vjerske ustanove i direktore školskih ustanova da objasne zašto šute i ne usprotive se ovim nelegalnim radnjama? U susjednim zemljama Hrvatskoj i Srbiji daljina kladionica, kockarnica od škola i vjerskih objekata, zakonom iznosi 200 metara, inače ne mogu dobiti dozvolu za rad.


Zakon kaže:

Ukoliko se utvrdi da je kladionica bliža školi od 100 metara, ili vjerskoj ustanovi podnosi se prijava Poreskoj upravi, koja ako se potvrdi manja udaljenost od zakonske, pokreće postupak i kladionici se oduzima dozvola za rad.

Podijelite,da najzad se dese promjene!

 

Osnovna škola,srednja Tehnička škola između kladionica:Sport plus.Toliko o zabrani kockarnica i kladionica u blizini škola i vjerskih objekata.Netko im je morao dati dozvolu za rad.Podijeli,da zaštitimo najmlađe!

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Montag, 4. Februar 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79