(VIDEO) Ko je sve zakazao u slučaju Edina Gačića

Edin Gačić je visok 180 cm, mršavije građe sa dioptrijskim naočalama, posljednji put viđen je u tamnoplavoj jakni, svijetlim pantalonama i smeđoj pletenoj kapi

 

Višestruki ubica Edin Gačić i dalje je u bijegu. Policijska uprava Konjic i službeno se oglasila sa posljednjim dostupnim fotografijama Gačića i javnosti uputila molbu da o mogućim saznanjima obavještavaju nadležne. Za Gačićem policija traga četvrti dan od kada je u ponedjeljak usmrtio Sauda Sultanića u blizini Konjica. U popodnevnim satima, policija je dobila dojavu da je viđen u Stocu. No, nakon provjere, utvrđeno je da to ipak nije Gačić.

 

Oglasio se i Centar za socijalni rad Banja Luka sa detaljnim opisom kontakata sa Gačićem koji nije upućen na psihijatrijsko liječenje uprkos zaključku da je to “bilo nužno i prijeko potrebno”.

 

Edin Gačić je visok 180 cm, mršavije građe sa dioptrijskim naočalama, posljednji put viđen je u tamnoplavoj jakni, svijetlim pantalonama i smeđoj pletenoj kapi.

 

“Radi se o vrlo specifičnoj osobi – sklonoj ubistvima za koja je već izdržavao zatvorsku kaznu. Naoružan je sa automatskom puškom sa kojom je napustio mjesto Podorašac kada je izvršio ubistvo nad Saudom Sultanićem. Koristimo od Federalne uprave policije sofisticiranu opremu za sve vremenske uslove potrage i njihove ljude koji rade na toj opremi. Pretražujemo dio po dio opštine Konjic – što u gradu, što u okolnim brdima i mjestima”, ističe Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Više pojedinosti i videoprilog pronađite na N1 OVDJE

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79