(VIDEO) Kojem Konakoviću da vjerujemo: Čas hvali, čas kudi, za neke je htio i zapjevati

Da Semir Efendić, novoizabrani načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, nije kadar za Narod i pravdu, kazao je jučer predsjednik ove stranke Elmedin Konaković. Pritome, bar koliko je javnosti poznato, Efendić nije ni izrazio želju da se pridruži NiP-u.

– Nemam informacija šta on čeka, u kom pravcu ide, šta govori o SDA, ne povlači ništa. Ne artikuliše ništa. Teško da je on kalibar za Narod i pravdu. On je verbalno dobar. U Narod i pravdu može negdje na kraj reda, da od početka krene karijeru – kazao je Konaković za N1.

Zaboravio je izgleda Konaković kako je hvalio, tada svog stranačkog kolegu, Efendića u septembru 2016. godine kada je ukazivao na razvoj općine Novi Grad Sarajevo.

– U Kantonu Sarajevo samo jedna stranka ima svih devet kandidata za općinskog načelnika i liste za općinsko vijeće – to je Stranka demokratske akcije. Kandidata za načelnika i listu vrijednu pažnje imate i vi. Trebate biti ponosni na vašeg načelnika, mladog, poštenog, sposobnog i punog energije. Kada god je nazvao, tražio je nešto za vas, za građane ove općine i zato njemu i listi za Vijeće dajem punu podršku večeras, a i vi trebate u nedjelju uraditi isto. Ova općina je motor i ponos SDA u Kantonu Sarajevo, a i šire. Pomozite da dominantno pobijedimo u Novom Gradu – poručio je Konaković na skupu građanima uveliko hvaleći Efendića.

Konaković je 2016. godine na predizbornom skupu na Ilidži kazao da će ako treba i zapjevati.

Za pobjedu Senaida Memića i naših kandidata bogami ću pjevati – kazao je tada Konaković dok je na pozornici bio u društvu Fikreta Prevljaka, aktuelnog predsjednika KO SDA prenosi Faktor.

Kojem Konakoviću da vjerujemo, onom što hvali ili kudi i u zadnje redove stavlja ljude koje je do jučer isticao kao ponos društva…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79