(VIDEO) Kolege podržale Milana Tegeltiju

Svih 13 prisutnih članova Visokog sudskog i tužilačkog vijeća podržali su Milana Tegeltiju, predsjednika VSTVBiH nakon medijskih navoda da je preko posrednika primio mito.

Članovi Vijeća Tegeltiji pružaju punu podršku te pozivaju državno tužilaštvo da što hitnije izvrši provjere i utvrdi sve činjenice kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj.

Portal “Žurnal” je objavio da je Tegeltija, preko posrednika, inspektora SIPA-e Marka Pandže ugovarao klijente kojima je trebalo “ubrzati” predmete u bh. pravosuđu. Kako navode, Tegeltija je preko Pandže uzeo 2.000 KM od biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić ubrzao njegov predmet.

Tegeltija je demantovao takve navode i istakao da je Pandžu sreo dva puta u životu.

“Takva pisanja su usmjerena protiv mene i radi se na mojoj diskreditaciji. Članci su objavljeni u dva navrata i tvrdi se da sam učestvovao u radnjama koje su krivično djelo. Radi se o tvrdnjama da je neki čovjek u moje ima uzimao novac, mito. U demantiju sam dao detaljna pojašnjenja na ovu situaciju i ne mislim dalje objašnjavati niti se pravdati. Krucijalno je da je normalno da tužilaštvo povodom ovog otvori predmet i izvrši provjere i meni je drago da je to tako. Želim da vas pitam, da li smatrate da ima bilo kakav razlog koji bi doveo u pitanje mene kao predsjednika savjeta. Volio bi da to kažete i da se o tome izjasnimo”, naglasio je Tegeltija tokom vanredne sjednice.

Potom su se članovi VSTV-a izjasnili o njegovom pitanju, a svi su mu dali podršku, ističući da su i sami u nekoliko navrata bili žrtve sličnih pokušaja diskreditacije.

“Zahvaljujem se na podršci. Tužilaštvo BiH treba da izvrši sve provjere i to detaljno i što je prije moguće. To bi trebao biti jedan od naših zaključaka”, rekao je Tegeltija.

Stoga je predsjednik VSTV-a pozvao članove da se izjasne o dva zaključka sjednice, a to su da je VSTV dalo podršku predsjedniku i da Tužilaštvo BiH što prije provede sve procedure. Oba zaključka su jednoglasno usvojena prenosi Federalna.

 

 

(VIDEO) “Znam ko mi je likvidirao sina, na kraju ću uzeti pravdu u svoje ruke i osvetiti se”

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79