(VIDEO) Koliko zarađuju kandidati za Predsjedništvo BiH?

Koliko su tokom karijera zarađivali Bakir Izetbegović, Mirko Šarović i Denis Bećirović; šta oni i njihove uže porodice posjeduju?

Koliko su tokom karijera zarađivali Bakir Izetbegović, Mirko Šarović i Denis Bećirović? Šta oni i njihove uže porodice posjeduju? Koliko su uštedjeli i šta nisu prijavili u imovinskim kartonima, a trebali su? – pogledajte prilog kojeg su uradile kolege sa AJB.

Cijela opozicija uz Denisa Bećirovića protiv Bakira Izetbegovića

Cilj svih nabrojanih stranaka je da se zajednički suprostave predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, koji će biti kandidat te stranke za člana Predsjedništva.

Ujedinjavanjem širokog kruga stranaka Bećiroviću rastu šanse za pobjedu, ali treba istaći da će svoje kandidate za istu poziciju imati i Stranka za BiH te Koalicija Država, koja je već nominovala Mirsada Hadžikadića.

Sada se postavlja pitanje ko ima vjernije birače, odnosno koliko će kandidatura Željka Komšića utjecati na rezultat u bošnjačkom političkom spektru.

Ovako širok zajednički nastup sa sobom nosi i postizbornu podjelu kolača, tako da se naprimjer u FBiH već može naslutiti izuzetno široka Vlada FBiH, jer će neminovno svaka stranka koja podrži Bećirovića nakon izbora očekivati i određenu naplatu za svoju podršku.

Grupa stranaka koja će podržati Bećirovića ovim zajedničkim nastupom je suzila i koalicioni prostor SDA-u, ali s obzirom da je na bh. političkom nebu sve moguće nikakve političke kombinacije više neće biti čudne.

-Vodiću pozitivnu kampanju i pružaćemo ruku i protivkandidatima i konkurentskim strankama. Treba da se nadmećemo u tome ko više i bolje može uraditi za našu republiku i naš narod, poručio je kandidat SDS za člana Predsjedništva BiH iz RS.

Šarović je poručio da je već odredio ciljeve kampanje i da su oni koncizni i jasni.

-Spreman sam da donesem pobjedu opoziciju za člana Predsjedništva BiH i da ključno doprinesem pobjedi cijele opozicije u oktobru. Ekonomija će biti u prvom planu moje kampanje i uvjeren sam da dobra politika može biti prepoznata kroz rezultate već u prvoj godini mandata nove vlasti. Regionalna saradnja, članstvo u Evropskoj uniji koje ne treba da nam neko udijeli već da to zaslužimo. Ko podrži moju platformu, imaće mjesta u našoj velikoj pobjedi i budite uvjereni da ćemo uspjeti da mijenjamo stvari u Republici Srpskoj, zaključio je Šarović.

Kandidata za člana Predsjedništva BiH iz RS predstavio je Milan Miličević koji je kazao da je ime kandidata SDS usvojeno jednoglasno nakon obimnih konsultacija.

-Pobjeda je jedini uspjeh i ni o čemu drugome ne razmišljamo. Postoji saglasnost da se svi opštinski odbori uključe i rade da bi došlo do pobjede. Naš maksimalni napor će biti da i Jelena Trivić bude podržana na isti način od SDS-a u kandidaturi za Predsjednika Republike Srpske, naveo je.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79