(VIDEO) Komšić i Feraget o slučaju “Dragičević”

O slučajevima ‘’Memić’’ i ‘’Dragičević’’ advokat Ifet Feraget razgovarao je sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem. Komšić je obećao da će Visokom sudskom i tužilačkom vijeću uputiti dopis kojim će zahtijevati dosljednu primjenu zakona, javlja reporterka BHRT-a Edina Nurikić.

“Obećao je da će kao čovjek učiniti šta može, a to je da će poslati jedan dopis, jedno pismo. Bit će upućeno Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, u kojem će im postaviti određena pitanja u smislu pravosuđa kao stuba vlasti, koji treba da identifikuje propuste u slučajevima poput ovoga’’, kaže Ifet Feraget.

Foto: Arhiv

Feraget tvrdi, također, da nije u kontaktu sa Davorom Dragičevićem.

“Drago mi je da je živ, ne znam koliko je zdrav, nadam se da je zdrav. Očigledno je povod za njegovo javljanje bila prijava Policijske uprave Banja Luka koja je podnijeta protiv njega i još dva lica, zbog pozivanja na nasilno rušenje ustavnog uređenja. Treba podsjetiti javnost da to krivično djelo ima samo Zakon RS-a i da je to takozvani verbalni delikt. Ne takozvani, nego to jeste verbalni delikt, koji je poznavalo ranije krivično zakonodavstvo. To se zvalo još “neprijateljska propaganda”.

“Dakle, otac kome je ubijeno dijete, i koji dostojanstveno na trgu, koji predstavlja slobodan gradski prostor, traži samo istinu i pravdu sada se pokušava proglasiti državnim neprijateljem. Očigledno je da se novim zlom nećete moći odbraniti za ono zlo koje ste već učinili”, kaže Feraget.

Foto: Arhiv

Advokat se nada da će biti dovoljno razuma u Tužilaštvu u Banja Luci da odbace takvu prijavu, jer više je nego jasno da Davor nikada nije postupao u namjeri rušenja ustavnog uređenja RS-a, niti je bilo koga pozivao niti podrstrekavao.

“To su notorne gluposti i tu se radi o velikim zloupotrebama. Dakle, zlonamjernim tumačenjem se ne može postići ništa i nadam se da će biti dovoljno razuma i pameti u Tužilaštvu, s obzirom da je ta prijava inicirana u Policijske uprave Banja Luka”.

“Sada je na potezu tužilac koji treba da razmotri tu prijavu, očigledno je cjelokupnoj javnosti da je cilj potpuno jasan, dakle, da se Davor drži što dalje od Banja Luke. Dakle, navodno ugrožavanje sigurnosti doktora Karana je sada preraslo u rušenje RS-a”, kazao je Feraget nakon razgovora sa Komšićem.

 

O slučajevima ‘’Memić’’ i ‘’Dragičević’’ advokat Ifet Feraget razgovarao je sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem. Komšić je obećao da će Visokom sudskom i tužilačkom vijeću uputiti dopis kojim će zahtijevati dosljednu primjenu zakona,

Gepostet von Crna-Hronika.info am Mittwoch, 16. Januar 2019

 

Bhrt

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79