(VIDEO) Konaković tvrdi: Izetbegović je dobio upute od Erdogana da mu supruga ne može biti kandidat!

(VIDEO) Konaković tvrdi: Izetbegović je dobio upute od Erdogana da mu supruga ne može biti kandidat!


Sinoćnji gosti u studiju Face TV bili su Elmedin Konaković, Edin Forto i Saša Magazinović.

Konaković: Čovićev prijedlog su dvije izborne jedinice u Federaciji i da se u jednoj bira Bošnjak u drugoj Hrvat! Po Čovićevom ako nisi Bošnjak ili Hrvat možeš se kandidovati za Predsjedništvo samo ako se opredijeliš da budeš Hrvat ili Bošnjak! Palmer ima i Čovićev prijedlog!

Magazinović: Trenutno nije niko kandidat, pa ni Zvizdić!

Konaković: Nijedno ime neće biti prepreka! Nijedno ime neće biti važnije od zajedničkog interesa! Zvizdić je kandidat koji bi ubjedljivo pobijedio!

Forto: Nema zvaničnih imena!

Konaković: Kada bi me podržali SDP i Naša stranka s merakom bih izašao Bakiru na megdan! Bio bih kandidat kada bi SDP rekao može!

Magazinović: Vidjet ćemo da li će SDP pristati da Dino bude kandidat!

Forto: Možda bude Nermin Nikšić!

Konaković: Nemam problem da to budem ja, Nikšić ili Zvizdić! Ne takmičimo se samo za Predsjedništvo! Preuzimamo i Federalnu Vladu!

Magazinović: Nama je najmanji problem ime! Nećemo se potući oko imena! Neće nas posvađati!

Trojka će imati zajedničkog kandidata: Konaković, Forto i Magazinović ipak ne otkrivaju ime

Konaković: Izetbegović je dobio jasne upute od Erdogana da mu supruga ne može biti kandidat!

Konaković: Razgovor s Palmerom bio otvoren, ali bez konkretnih prijedloga! Palmer došao da čuje šta neće lideri u BiH!

Magazinović: Amerikanci pomažu zato što 20 godina ne možemo da se dogovorimo! Palmerov posao bi trebalo da radi Predsjedništvo! Razgovor s Palmerom bio otvoren, ali prijedloga na stolu nema! Prijedlog se može pojaviti!

Konaković: Prihvata se Dodikov zahtjev da nema indirektnog izbora za Predsjedništvo! Ni mi ne pristajemo na asimeptična rješenja!

Magazinović: Prihvatljiv je izbor u Parlamentu ako se svi članovi biraju u Parlamentu! Dodik traži direktan izbor u RS-u, Federacija ga ne zanima! Izbor u Parlamentu i asimetrija su dvije različite stvari! Izbor u Parlamentu je Aprilski paket za kojim i dan danas plačemo! Asimetrija je da se jedan bira direktno jedan u Parlamentu!

Konaković: Dodik mijenja mišljenja svakih pet dana! Danas radi više nego što je radio kad nije bojkotovao! Svi se slažemo oko toga da se obriše etnički prefiks!

Magazinović: Prvi korak je izmjena Ustava i brisanje etničkih prefiksa! Ustav ne mogu mijenjati bez ruku opozicije!

Forto: Godinama nismo bili na mapi Amerike! Važno je što se Amerika uključila u proces izmjena Izbornog zakona! Treba nam jednostavno rješenje dobro za sve! Realnije je da BiH ima jednog predsjednika nego da se Dodik otcijepi!

Magazinović: Razgovarali smo s Palmerom i o Dodikovoj blokadi! Blokada državnih institucija je državni udar! Blokadom treba da se bavi Tužilaštvo! Palmeru je sve jasno! Raspolaže sa više informacija nego mi!

Konaković: Dodik nam je dao rokove i najavio secesiju! Ovog puta niko ne sjedi skrštenih ruku!

Magazinović: Dodik je sada ozbiljniji nego prije zato što su ga pritisle afere i opozicija!

Konaković: Niko neće posmatrati mirno da Dodik dovodi svoju policiju i vojsku! Kad Dodik dovede svoju vojsku i policiju počinje konflikt u BiH!

Forto: Mislim da previše pažnje posvećujemo onome što radi Dodik! Rano je pričati o konfliktu!

Konaković: Pitao sam međunarodnu zajednicu zašto šute! Dobili smo odgovor da neće biti konflikta!

Magazinović: Povjerenje u međunarodnu zajednicu pada i sami su krivi! Amerikanci još imaju naše povjerenje! Amerikanci su ujedinili vojsku u BiH! Rekli su nam da se BiH ne može desiti situacija kao u Afganistanu! Kako Dodik da se vrati u institucije, a da ne bude poražen?!

Konaković: Čovićev prijedlog su dvije izborne jedinice u Federaciji i da se u jednoj bira Bošnjak u drugoj Hrvat! Sejdić-Finci zaboravite! Po Čovićevom ako nisi Bošnjak ili Hrvat možeš se kandidovati za Predsjedništvo samo ako se opredjeliš da budes Hrvat ili Bošnjak! Treba se odreći identiteta! To koketira sa fašizmom! Palmer ima i Čovićev prijedlog!

Forto: Palmer razgovara sa SDA i HDZ-om zajedno! Najčvršća koalicija u BiH je SDA-HDZ! Palmer napravio grupe za razgovor – opozicija i SDA sa HDZ-om!

Konaković: Izetbegović se dugo krio i nije rekao svoj stav o Izbornom zakonu! Odmah je za Fileov model rekao da će pokušati ubijediti Komšića! Izetbegović omogućio da u BiH može proći samo što hoće Dodik i Čović!

Forto: Ne znamo šta je SDA dobio za Dom naroda! Nikada nismo saznali za cijenu!

Magazinović: Izetbegović je isporučio Dom naroda! Tri godine pokušavamo shvatiti šta je dobio zauzvrat! Niko ne zna šta su dobili! Ako nisu dobili ništa onda su loši trgovci!

Konaković: Izetbegović je ostvario sve svoje lične ciljeve!

Magazinović: Skupo je dati državu za 6 mjeseci kantonalne Vlade!

Konaković: Ne da je skupo, to izadaja države BiH!

Forto: Mi smo zanimljivi jer nudimo potupno drugačiji model! Još nismo vidjeli za šta se bori opozicija u RS-u! Oni samo govore Dodik dole! Ne skidamo mi SDA zbog SDA!

Konaković: Rekao sam da nije fer da Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnika! To nije građanski! U BiH imamo državni udar! Čović i Izetbegović imaju sve da mogu napraviti državni udar! Imamo paralizu Federacije! Agresija u BiH je bila etnička, odbrana multietnička, a mir je etnički! Volio bi se probuditi u građanskoj BiH! Moramo naći mjeru etničkom i građanskom!

Konaković otvoreno: MUP-ovi će biti spremni u slučaju da Dodik krene u secesiju

Forto: Dok se ne pojavi bolji prijedlog najbolji prijedlog je da se ukinu etnički prefiksi! To znači briše se „iz reda tog i tog naroda“!

Magazinović: To znači dobijamo jednog člana RS-a i dva iz Federacije!

Konaković: Mogu biti i dva Hrvata iz Federacije!

Magazinović: Može biti i Srbin! Sve presude Suda za ljudska prava se primjenjuju tako što brišemo etničke prefikse!

Konaković: Čović neće pristati na brisanje etničkih prefiksa ako nema sigurnost da bude u Predsjedništvu! Govorili smo da ubace i 4. člana Predsjedništva – 3 etnička i jednog koga mogu svi birati!

Forto: Zašto je iznenađujuće da Radončić podržava Izetbegovića?!

Konaković i Magazinović: Radončić sažaljeva Izetbegovića!

Konaković: Radončić zna da nije moguće da bude kandidat opozicije za Predsjedništvo!

Magazinović: Nemojte vi Radončića potcjenjivati!

Konaković: Izetbegović ima sve što mu Radončić može isporučiti! Radončić nema ono što Izetbegović želi – kantonalnu Vladu! Izetbegović se krije iza Komšića!

Radončić objasnio: Opozicija želi samo jednog protivnika Izetbegoviću, SDP ne želi Zvizdića, a SBB Konakovića

Forto: Za sad smo Trojka! Zajednički kandidat Trojke će sjediti u Predsjedništvu ako ostane ovakav Izborni zakon!

Konaković: I ako ne ostane ovakav Izborni zakon imat ćemo člana Predsjedništva!

Forto: Najveća greška SDA i HDZ-a je potcjenjivanje naroda!

Magazinović: Trenutno nije niko kandidat, pa ni Zvizdić!

Konaković: Nijedno ime neće biti prepreka! Nijedno ime neće biti važnije od zajedničkog interesa! Zvizdić je kandidat koji bi ubjedljivo pobijedio!

Forto: Nema zvaničnih imena!

Konaković: Zanemaruje se da smo na prošlim izborima imali preko 200 hiljada glasova! Veći broj kandidata za Predsjedništvo odgovara Trojci! Džaferović uzeo procentualno više glasova od Izetbegovića! Danas imamo sigurnih 250 hiljada glasova! Denis će uzeti od SDA pola glasova! Tačno je da smo napravili nekoliko grešaka!

Magazinović: Ono što niko nema je energija koju mi imamo! Ne slažemo se oko svih pitanja! Matematika nam je 50 hiljada više glasova u startu!

Konaković: Ne smeta nam i ako budemo imali više kandidata!

Magazinović: Denis će biti dio pobjedničke priče! Vidjećemo u kojoj ulozi! Sigurno neće pomagati Bakiru!

Konaković: Niko ne može ucjenjivati Trojku! Neće nam se ponoviti greška sa Bogićem Bogićevićem! Volio bih izaći na megdan Bakiru! Kada bi me podržali SDP i Naša stranka sa merakom bih izašao Bakiru na megdan! Bio bih kandidat kada bi SDP rekao može!

Magazinović: Vidjet ćemo da li će SDP pristati da Dino bude kandidat!

Forto: Možda bude Nermin Nikšić!

Konaković: Nemam problem da to budem ja, Nikšić ili Zvizdić! Ne takmičimo se samo za Predsjedništvo! Preuzimamo i Federalnu Vladu! Nije nemoguće da imamo više kandidata, ali je bolje da imamo jednog!

Magazinović: Nama je najmanji problem ime! Nećemo se potući oko imena! Neće nas posvađati!

Konaković: Izetbegović je dobio jasne upute od Erdogana da mu supruga ne može biti kandidat!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija