(VIDEO) Konvoj igračaka iz TK usrećio mališane u šatorskim naseljima Turske i Sirije

Najljepši MFS-EMMAUS-ov konvoj “Djeca djeci od srca” stigao je u Tursku i Siriju. Prepunih 8 šlepera natovarenih sa 33.540 paketića za djecu i 28 tona druge humanitarne pomoći, stigao je u Tursku i Siriju.

Složile su se male ruke iz svih obrazovnih ustanova sa Tuzlanskog kantona u akciji “Djeca djeci” a naknadno se priključili učenici iz Brčko Distrikta, nekoliko škola iz Podrinja i Zenice pa se sve zajedno poslalo kako bi se obradovalo što više mališana.

“MFS-EMMAUS podijelio jedan dio paketića koji su stigli danas u Rejhanli. Paketići iz konvoja “Djeca djeci od srca” podijeljeni su za mališane u šatorskim naseljima u predgrađu Antakye. Radost djece teško je riječima opisati,” naveli su iz Udruženja, ali u ranijim saopštenjima naveli da pomoć nije samo za djecu:

“Odlučili smo da konvoj pored radosti za djecu napunimo i humanitarnom pomoći koja će usrećiti i njihove preživjele roditelje u zemljotresu kao i sve druge ljude u potrebi.

U tome su nam pomogle razne prijateljske organizacije pa je pored paketića dostavljeno i prehrambenih i higijenskih paketa, brašna, tjestenine, grijalica, agregata, posteljine i drugih neophodnih potrepština.” naveli su iz Udruženja za Tuzlanski.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79