(VIDEO) Korona – dernek u Tarčinu u organizaciji kandidata Naroda i pravde

Elvir Čekrlija, kandidat stranke Narod i pravd za Općinsko vijeće Hadžići, ugostio je svoje stranačke kolege sinoć na sijelu. Među prisutnima je bio i Enes Kazić, kandidat za načelnika Općine Hadžići ispred ove stranke.

Korona party u Tarčinu: Kandidat za načelnika ispred četvorke u centru pažnje (VIDEO)

Na fotografijama i videosnimcima koje su nam poslali akteri ovog skupa, se vidi da niko ne nosi masku, i da je u manjem prostoru prisutno više ljudi.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti Covid 19, produžio je Naredbu, kojom se:

– Zabranjuje se okupljanje više od 30 osoba u zatvorenom prostoru i više od 60 osoba na otvorenom prostoru. Navedena zabrana se odnosi i na dženaze/sahrane/sprovode, kao i druge vjerske i političke skupove, vjenčanja, proslave, seminare, kongrese, komemoracije, obilježavanje godišnjica i slično. Sva okupljanja unutar navedenih ograničenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućuje obaveznu fizičku distancu od najmanje dva (2) metra između osoba, osim članova istog domaćinstva – navedeno je u novoj naredbi Kriznog štaba.

Oglasili se iz NiP Hadžići povodom predizbornog skupa: “Objavljene fotografije nastale su prije više od dva mjeseca kada na snazi nisu bile aktuelne epidemiološke mjere

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79