(VIDEO) “Krpljenje” rupa na čekanju: Sanacija tuzlanskih puteva tek na proljeće

Na području Tuzle na proljeće počinje sanacija puteva. Jedan od prioritetnih puteva ove godine je sanacija puta u naselju Slavinovići. Radovi za ovu dionicu puta ugovoreni su prošle godine, a vrijednost ove investicije je oko 450.000 maraka. Aktuelni su radovi u mjesnoj zajednici Mejdan, a radit će se još 33 putna pravca, tenderska dokumentacija je spreman i treba biti objavljena narednih dana.

Na području Tuzle narednih mjeseci počinju radovi na sanaciji postojećih saobraćajnica. Od već ugovorenih poslova su radovi na sanaciji putne i pripadajuće podzemne infrastrukture u naselju Slavinovići. Pored ovih radova, prošle godine počeli su radovi na sanaciji puta u mjesnoj zajednici Mejdan, istakao je Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju Službe za komunalne poslove i pitanja mjesnih zajednica. Završetak radova se očekuje u narednih mjesec i po dana, dodaje Delić.

Radit će se u putna infrastruktura u tri mjesne zajednice kod tuzlanske Termoelektrane, a to je Husino, Bukinje i Šički brod. Vrijednost i ovih radova će biti 450.000 maraka.Za sanaciju cijele putne infrastrukture iz Budžeta Grada Tuzla biće izdvojeno oko pet miliona maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79