(VIDEO) Lančani sudar u Mađarskoj snimile kamere. Otkriven i uzrok?

Stravična nesreća u Mađarskoj na magistrali M1 na području Herceghaloma, dobila je prvi žrtvu. U subotu je poginuo muškarac (44), čije su tijelo pronašli ispod olupine izgorjelog automobila, saopćili su u nedjelju ujutro iz Policijske uprave Budimpešte (BRFK).

“U jednoj od najtežih prometnih nesreća u Mađarskoj povrijeđeno je 40 osoba, od kojih je jedna smrtno stradala; dvije osobe su u životnoj opasnosti; 12 osoba, četvero djece i osmero odraslih, zadobilo je teške tjelesne povrede, dok je 25 osoba, 6 djece i 19 odraslih, zadobilo lakše tjelesne povrede”, objavila je policija.

Trideset i dva automobila, pet kombija i pet kamiona učestvovalo je u subotnjoj masovnoj nesreći, a među vozilima zapalilo se devetnaest osobnih automobila, kombi i kamion.

A mađarski RTL objavio je snimku s kamere kamiona koja je zabilježila trenutak stravične nesreće. Pogledejte video OVDJE.

 

“Mogući uzrok lančanog sudara na mađarskoj autocesti u subotu, u kojem su uestvovala 42 vozila, je lokalizirana prašinska oluja koja je vjerovatno naglo smanjila vidljivost”, napisao je na Facebooku operater mađarskih autocesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79