(VIDEO) Ljekari se bore za život ranjenog Dragiše Galjaka

Direktor KBC Kosovska Mitrovica doktor Zlatan Elek rekao je za Kosovo online da je u ovom bolničkom centru pomoć zatražilo 52 pacijenta, i da velika većina njih ima povrede od gumenih metaka, šok bombi i suzavca, kao i od udaraca KFOR-ovih vojnika čizmama i palicama.

Najteže je povrijeđen Dragiša Galjak na koga je pucao pripadnik kosovske policije.

“Velika većina njih ima povrede od gumenih metaka, šok bombi i suzavca, kao i od udaraca KFOR-ovih vojnika u predjelu gornjih i donjih ekstremiteta, slabinskog predjela, grudnog koša i leđa”, rekao je Elek.

Prema riječima doktora, najteže je povrijeđen Dragiša Galjak koji ima prostrijelnu ranu u predjelu karlice i prsta na lijevoj ruci.

 

“Od tih 52, troje zašlužuju najveću pažnju, među njima je Dragiša Galjak, koji ima dvije prostrijelne rane, jednu u predjelu lijeve polovine karlice, a drugu u predjelu kažiprsta lijeve šake. On je najteže povrijeđen i nalazi se trenutno u jedinici intenzivne nege, a ljekari se bore za njegov život iako je završena hirurška intervencija”, kaže Elek.

On ističe da je Galjak povrijeđen bojevom municijom kada je na njega pucao pripadnik kosovske policijske službe. Druga dvojica koji su zadobili ozbiljnije povrede, kaže doktor, odbili su da budu hospitalizovani.

“Drugo dvoje povrijeđenih koji su odbili da budu hospitalizovani su doktor Dragiša Milović, zamjenik direktora KBC-a, koji je zadobio više povreda u predjelu grudnog koša, leđa, trbuha, gornjih i donjih ekstremiteta. Te povrede su nanijete udarcima čizmama i palicama od strane KFOR-ovih vojnika.

 

Povrijeđen je i Časlav Soforonijević koji ima povrede od gumenih metaka u predjelu lijevog slabinskog predjela i nagnječanja koji su posljedica udaraca u predjelu grudnog koša, vrata, ekstremiteta i trbuha”, naveo je Elek.

Doktor je naglasio da su svi ostali koji su se javili u KBC Kosovska Mitrovica lakše povrijeđeni i da nijedan od njih nije želio da ostane na liječenju u bolnici.

“Iako smo nekima predlagali da ostanu u bolnici, velika većina je željela da se vrati među svoj narod”, rekao je Elek.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79