(VIDEO) Lokalno stanovništvo branilo se lopatama od huligana

Navijači su palili baklje i topovske udare, a došlo je i do fizičkog obračuna. Incident se desio poslije ponoći, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

Grupa od dvadesetak mladića obučenih u crno, a neki od njih su u rukama imali palice i baklje divljala je ulicama. U rušilačkom pohodu demolirali su nekoliko poslovnih prostora, a navodno su dvije osobe povrijeđene tom prilikom.

Povod za incident je bila utakmica između Zrinjskog i Sarajeva koja se igrala u Mostaru, a završena je neriješeno. Ova je meč su također prekidali huligani jer je na stadion ubačena dimna bomba.

Lokalno stanovništvo branilo se lopatama od huligana.

Novi VIDEO iz Mostara: Huligani koristili palice, kamenje, komade drveta i pirotehničkih sredstava

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić izjavio je da je sinoć u Mostaru došlo do narušavanja reda i mira u većem obimu i da ima jedna teško povrijeđena osoba i za sada 10 privedenih.

“U tučnjavi je učestvovalo više huligana koji su koristili razne predmete poput palica, komade drveta i pirotehničkih sredstava. Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor. Policijski službenici PU Mostar zajedno s Centrom kriminalističke policije provode daljnju operativnu istragu na terenu da utvrde identitet ostalih sudionika izazivanja nered“, izjavio je.

Prema nezvaničnim informacijama grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe nogometnog kluba Zrinjski, popularni Ultrasi, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala s ciljem izazivanja nereda i fizičkog obračuna nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79