(VIDEO) Marokanci izboli Bišćanina koji je branio komšije od migranata

Bišćanina Hazima Majetića (36) nožem su izboli državljani Maroka dok je branio komšije u čiju su kuću migranti upali.
Piše: D. Pavlović
Zločin se desio Sinoć je u Cazinskoj ulici u Bihaću.
Majetiću su navodno nanesene četiri ubodne rane u stomak a povrijeđeno mu je i glava.
Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK navodi da se napad dogodio oko 22 sata, a policija je po prijavi građana 36-godišnjaka zatekla s ubodnim ranama u predjelu stomaka. Majetić je prvo prevezen u Dom zdravlja na ukazivanje medicinske pomoći, a zatim u Kantonalnu bolnicu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. Šiljdedić pojašnjava da policija još nije saslušala oštećenog niti osumnjičene te da nije utvrđen motiv napada.
Bihaćki policajci su ubrzo na informativni razgovor priveli tri osobe koje su državljani Maroka, dva muškarca i jednu ženu.
Na Facebooku su građani Bihaća napisali šta se zaista desilo u nedjelju navečer:
“Migranti su prije jedno pola sata upali u moju kuću na sprat koji ne koristimo. Prijavili smo odmah policiji ali su kasnili i komšija koji živi prekoputa mene krenuo je da nas odbrani i odjednom su se čuli vrisci, izboli su ga par puta i u stomak i u glavu i prsa, policija ih jedva izvukla iz napuštene
kuće do nas, tu su se krili. Ovo se treba
proširiti i doći do svih koji su odgovorni za
ovakvu situaciju. Oni su imali namjeru napasti nas jer smo danima prijavljivali ih da dolaze u ovu napuštenu kuću do nas. Večeras sam mogla izgubiti život ja ili neko od moje porodice. Ja sam stvarno više umorna od toga da živim u napetosti da li ću izgubiti život u vlastitoj kući ili na putu do škole, do grada i kome god treba da se obratim obratit ću se jer ja stvarno više nemam strpljenja, ovo prelazi sve granice, ovo je pokušaj ubistva, možda čak i ubistvo već jer komšija nije u dobrom stanju.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79