(VIDEO) Mehmedović pojasnio nebuloznu izjavu o vakcinisanju u Srbiji: “Željeli su skrenuti pažnju od izjave novinarke”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, gostujući na N1 pojasnio je svoju izjavu koja je proteklih dana izazvala buru reakcija u domaćoj javnosti. Mehmedović je rekao da se radi o spinu i izvlačenju iz kontekta.

Podsjetimo, Mehmedović je rekao da Srbija vara građane BiH, time što ih besplatno vakciniše.

“Građanin Bosne i Hercegovine, ako ode u Beograd, ne može proći ispod 200-300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i naravno dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo vrše prevaru građana Bosne i Hercegovine”, rekao je Mehmedović.

Sada tvrdi da se radi o medijskom spinu i izvlačenju iz konteksta.

“Ovo je jedan klasični medijski spin. Izvučeno je iz konteksta, kada sam govorio o donosu Srbije prema građanima BiH i BiH općenito. To je izvučeno iz intervjua za BHT1 gdje su željeli sa tim spinom da skrenu pažnju od izjave novinarke ‘takozvana Armija BiH’. U tome su uspjeli”, rekao je Mehmedović u Novom danu na N1.

“Građani ne mogu biti krivi što im je ponuđena varijanta da se vakcinišu u Srbiji. Krivi su oni koji nisu na vrijeme obezbjedili određenu koliučinu vakcina”, dodao je Mehmedović, dodavši da se u Sarajevu i drugim gradovima vakcinacija građana odvija normalno.

“Ovakvi spinovi ne doprinse političkoj stabilizaciji u BiH, nego još više zaoštravaju odnose i još više stvaraju krivu predodžbu o stanju u BiH”, zaključio je Mehmedović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79