(VIDEO) Migrant pokušao preplivati Savu pa se pokajao: Spasili ga u posljednji tren

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako grupa muškaraca među kojima je bio i Mirnes Krajišnik spašavaju jednog migranta kojeg su zatekli na sredini rijeke Save.

Naime, na snimku se vidi migrant koji se s teškom mukom borio da pređe na drugu obalu, odnosno na teritorij Hrvatske, ali je struja bila jača od njega.

On je oko sebe vezao plastične flaše da bi se održao na površini vode, ali kako je zabilježio svojim mobitelom jedan od spasilaca to nije bilo dovoljno.

Muškarci su primjetili da mu je život u opasnosti te su odlučili da mu pomognu da stigne na sigurno. Kako se čuje iz njihovog međusobnog razgovora odlučili su se da snime kompletnu situaciju, jer kako je kazao jedan od njih postoji mogućnost da ih neko optuži da „trguju ljudima“, odnosno da ilegalno prebacuju migrante na teritorij Hrvatske.

Jedan od njih mu je pružio ruku te ga je privukao ka čamcu, jer se vidjelo da više nema snage te da neće uspjeti da dođe do suprotne obale.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79