(VIDEO) Migranti pljačkaju kuće lokalnim stanovnicima, ljudi stavljaju rešetke na prozore

Mještani sela Tiškovac kod Bosanskog Grahova mjesecima strahuju od migranata. Do sada su migranti provalili u desetak kuća, a česte su i pljačke kuća. U policiji tvrde da nemaju dovoljno ljudstva, da zaštite imovinu od ljudi.

– Ovo su sve bili polomili pa sam ja ponovo pravio. Ovdje nema više brave, evo stavio sam lanac. Bravu su razbili, lanac razbili, još jedan prozor nisam stavio  – priča mještanin Јovo Vladušić.

Mjesecima, mještani sela Tiškovac, na granici BiH sa Hrvatskom, žive u strahu. Grupe od više desetina migranata u tranzitu svakodnevno prolaze kroz njihovo mjesto i provaljuju u kuće. U neke i više puta.

– Јednoj gospođi koja tu voli doći, tu joj žive otac i majka, provalili su kuću, vatru nisu ložili u šporetu nego su izvadili rernu i ložili na sred kuće, i polupali štokove i vrata  – nastavlja priču Јovo Vladušić.

Kako bi zaštitili imanja od upada migranata, stanovnici Tiškovca primorani su da na vrata i prozore postavljaju rešetke, pa čak i da koriste napisana upozorenja.

Mirko Bucalo, u čiju su kuću migranti provalili, kaže da se život ovdašnjeg stanovništva pretvorio u pakao. Posebno je, kaže, teško ženama, koje žive same

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79