(VIDEO) Milorad Dodik prekraja RS: Pored Prijedora se pravi nova općina

Lider SNSD-a Milorad Dodik obećao je nedavno na jednom sastanku u Prijedoru formiranje nove općine – Omarska. Snimak sa sastanka je procurio u javnost i jasno otkriva cijeli plan.

Naime, on je okupljenima kazao da ne trebaju misliti kako se radi o izbornoj trgovini, ali da okupljeni na sastanku trebaju voditi računa ko će biti vlast u Prijedoru.

“Kada bude razgraničenje između Prijedora i nove općine, veoma je važno ko je vlast u Prijedoru. I nemojte se zaj****. Je li jasno? Je li dobro?“, kazao je Dodik uz aplauz i riječi pohvala okupljenih.

On je saopćio da će Vlada Republike Srpske u roku od mjesec pokrenuti proceduru formiranja nove općine Omarska, a u narednih 90 dana bit će pozitivno mišljenje, a onda kreću ostale procedure.

Mnogi ovaj potez ocjenjuju dodatnim potezima u cilju slabljenja DNS-a u Prijedoru, kao i cjepkanju teritorije gdje su povratnici Bošnjaci i slabljenja njihovog utjecaja.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79