(VIDEO) Ministrica objavila kompilaciju: Bisera Turković se pohvalila obavljenim sastancima

(VIDEO) Ministrica objavila kompilaciju: Bisera Turković se pohvalila obavljenim sastancima


Proteklih nekoliko sedmica ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković imala je, kako kaže, više od 30 službenih i veliki broj neslužbenih sastanaka sa visokim zvaničnicima, šefovima diplomatija, kongresmenima, senatorima i članovima parlamenata. Na mrežama je objavila i kratki video u kojem je predstavila sve te susrete.

“Obišla sam prijestolnice poput Vašingtona, Londona, Berlina, Štokholma, učestvovala sam na velikim multilateralnim skupovima u Barceloni i Štokholmu. Posebno je značajan samit OSCE u Švedskoj, gdje mi je ukazana čast da govorim na svečanoj večeri, a takva je čast ukazana još samo ministrima Lavrovu i Blinkenu te ministrici Truss iz Velike Britanije. Poslali smo snažne poruke na skupu 47 država. Gdje god smo došli, dobili smo jasnu i nedvosmislenu podršku za Bosnu i Hercegovinu, njen teritorijalni integritet, suverenitet i evropsku budućnost”, kazala je Turković.

U videu pogledajte kako je to izgledalo.

‼️Proteklih nekoliko sedmica imala sam više od 30 službenih i veliki broj neslužbenih sastanaka sa visokim zvaničnicima,…

Posted by Bisera Turkovic on Wednesday, 15 December 2021 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija