(VIDEO) Mnogi su pitali! Evo šta se dešava ako ubacite u rikverc u toku vožnje od 100 na sat!

Mnogi se pitaju šta će se desiti na automobilima sa automatskim mjenjačem kada se tokom vožnje ubaci rikverc, a Amerikanci su bili spremni to da isprobaju. I to ne na logičan način, da se auto vozi brzinom hoda na nekom poligonu, već u pristojnoj brzini od oko 112 km/h na prometnom putu.

Naravno, osim ako je snimak nije lažnjak, a iznenađenje je samo dobra gluma. U svakom slučaju video će mnoge iznervirati, a rezultat iznenaditi. Dakle, u ovom slučaju ništa, ali ne pokušavajte isto sa standardnim mjenjačem, ne miriše na dobro.

Vjerojatno ste očekivali nekakav dramatičniji ishod, no elektronika tome i služi. No kako ne želimo da budete razočarani, iskopali smo za vas jedna sličan test koji prikazuje što bi se dogodilo da to isto pokušamo napraviti s ručnim mjenjačem!?

Da dobro ste pročitali, neko (MasterMilo82) je zaista išao testirati automobil i namjerno ubaciti u krivu brzinu za vrijeme vožnje kako bi otkrio što će se tačno dogoditi. Pogledajte (i nemojte pokušavati sami).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments