(VIDEO) Mostar: Lopov povrijeđen visio na ogradi do dolaska Hitne pomoći

Ispred porodične kuće u Mostaru dogodila se nesvakidašnja situacija kada je lopov, pokušavši ući u dvorište, ostao visiti na ogradi pošto mu se ukrasni šiljak zabio u nogu.

Svi “planovi” koje je lopov imao su propali jer je morao čekati na pomoć ljudi koje je htio opljačkati s obzirom na to da je ležao u bolovima i nije se mogao pomijerati.

Nakon što su ga zatekli u tom stanju u dvorištu, vlasnici su pozvali Hitnu pomoć.

“Kada su stigli, skinuli su ga sa šiljka i zavili mu nogu. Nije mu uopće curila krv iz noge, zato što je visio naglavačke i sva mu se krv slila u glavu”, ispričala je vlasnica kuće za Telegraf.

Navela je i to da je riječ o migrantu marokanskog porijekla koji kod sebe nije imao nikakve dokumente, pa postoji mogućnost da zbog toga na kraju neće odgovarati za svoje postupke ukoliko ga policija bude odvela na razgovor.

“Kada su ga skinuli s ograde odnijeli su ga u Hitnu pomoć i, kako smo čuli od nekog doktora, on je ležao u bolnici jednu noć i navodno su mu našli praznu tablu apaurina, sad, da li je on sve to popio, pa se sumnja da je bio drogiran. Jučer su mi poznanici rekli da su vidjeli da ga je policija odvela, ali ne znamo kako se na kraju sve to završilo”, dodala je vlasnica.

Istakla je da su već imali loša iskustva s lopovima, tako da je kuća bila zaključana i migrant sve i da je htio, nije mogao ući u nju.

“On nije imao ništa kod sebe, ni oružje. Mislimo da je doslovno došao ukrasti stolicu iz dvorišta, jer onda oni to preprodaju ukoliko uspiju za 10-20 KM. Vjerovatno bi probao ući u kuću da je bilo otključano, ali mi smo već bili opljačkani pa se od tada zaključavamo”, navela je.

Migrant je pokušao ući u dvorište sinoć oko 23:40 sati dok je porodica bila budna i gledala TV.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79