(VIDEO) Mustafi hakirali profil te od prijatelja tražili po 500 eura! “Neki su uspjeli vratiti novac, neko ne”

Policija je izvijestila da u posljednje vrijeme bilježi poveći broj prijevara putem Facebooka.

Mustafa Mujezinović iz Prijepolja, doživio je neugodno iskustvo putem ove društvene mreže. Nepoznate osobe hakovale su mu na lični profil i stupili u kontakt sa njegovim prijateljima koji bi prevarantima uplatili 500 eura a sve sa izgovorom da Mustafi treba taj novac.

“U moje ime su tražili novac do mojih prijatelja govoreći im da sam ja u BiH i da mi se desio kvar na automobilu. Prijatelji su me pokušavali kontaktirali putem Facebook-a i Messangera ali nisam imao interneta. Nažalost, ljudi su uplatili novac te mi poslali poruku da ne brinem.

Ja sam svima govorio da mi ne treba novac, da to nisam ja. Pokušali su vratiti uplate ali nije uspjelo. Sve sam prijavio policiji i u Sarajevu, Tuzli pa i Prijepolju. Saznali smo da je novac podignut u Tuzli. Neki su uspjeli vratiti novac, neko ne. Ja još uvijek dobivam pozive od prijatelja u vezi ove situacije. Želinm da obavijestim sve prijatelje, i sav narod da Facebook nije sigurno mjesto i da se ovakvi slučajevi u posljednje vrijeme često dešavaju.” – izjavio je Mustafa Mujezinović na portal Crna-Hronika.

Pogledajte ispovijest prevarenog Mustafe ali i njegovog prijatelja koji na sreću nije nije uplatio novac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79