(VIDEO) Nakon objavljivanja snimka uhapšen, pa se branio: Nisam jako šutnuo djevojku

Aleksandar K. (24), koji je prekjučer uhapšen pošto se u javnosti pojavio uznemirujući snimak na kom se vidi kako brutalno šutira djevojku, djelimično je na saslušanju u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu priznao krivicu, tvrdeći “da nije sve bilo baš tako kao što se na snimku vidi”.

Kako Kurir saznaje, osumnjičeni mladić je pred tužiocem pokušao da opravda svoj postupak, ali je rekao i da se kaje.

Kajem se, ali nisam je mnogo jako šutnuo. Na snimku sve to izgleda mnogo gore, a u stvarnosti nije bilo baš tako – navodno je rekao Aleksandar K., nakon čega je tužilac predložio da mu se odredi pritvor, što je sud prihvatio.

Osumnjičeni se tereti za nasilničko ponašanje, a pritvor je zatražen zbog sumnje da bi mogao da ponovi djelo – objašnjava izvor.

Nije prijavila

Nasilje koje je uznemirilo građane dogodilo se 12. juna nasred ulice na Voždovcu, a policija je osumnjičenog uhapsila prekjučer, i to nakon što se snimak pojavio na društvenim mrežama, pošto pretučena djevojka nije prijavila nasilje policiji. Pretpostavlja se da je snimak napravio građanin koji je slučajno kroz prozor vidio nemilu scenu.

Vidi se kako mladić u Ulici vojvode Stepe na parkingu udara djevojku. Oni su se najpre gurali, a potom je mladić šutnuo djevojku nogom u grudi. Ona je pala i ostala da leži, potom se on vratio do svog automobila i otišao – prepričao je sagovornik šta se vidi na snimku.

Žrtva krivi medije: Preterali ste s linčovanjem, sram vas bilo

Redakcija Kurira stupila je u kontakt sa žrtvom, koja je osula paljbu po novinarima.

Već ste objavili lažne naslove a da me prethodno niste pitali, pretjerali ste svi sa linčovanjem radi vašeg glupog posla. Naravno da ne želim da dajem bilo kakvu izjavu, treba da vas bude sramota – poručila je pretučena djevojka.

Policija je pronašla osumnjičenog zahvaljujući tome što se na klipu vidi automobil kojim je Aleksandar K. otišao.

Pronađen je u stanu u Beogradu. Nije se opirao hapšenju i mirno je krenuo sa policajcima. U policiji nije želio da govori o nasilju za koje se sumnjiči, ali je pred tužiocem izneo odbranu – kaže sagovornik Kurira.

Pet godina zatvora

Ukoliko se dokaže da je osumnjičeni počinio krivično djelo nasilničkog ponašanja, prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. Nažalost, ovo je drugi slučaj nasilja nad ženama koji je zgrozio Srbiju prethodne sedmice, a koji je zabilježen mobilnim telefonom, piše Kurir.rs.

Najprije se na internetu pojavio snimak kako Nikola V. (34) u glavu šutira djevojku (36) na Adi Ciganliji, naočigled građana. Mladić je brzo identifikovan i uhapšen, a priznao je pred tužilaštvom da je tukao djevojku. Međutim, ona ne želi da ga tereti i nije izvadila čak ni povrednu listu – podsjetio je izvor i dodao da su se navodno žrtva i Nikola V. još iste večeri pomirili.

Vrućina podstiče agresiju

Povećanje nasilja prema ženama poteglo je pitanje da li vrućina stvarno može da pomuti razum i učini nas agresivnijim. Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević smatra da vrijeme ima veze sa većim brojem slučajeva nasilja ovih dana.

U noći između subote i nedjelje imali smo dva prijema u sigurnu kuću. Pritisak i na sigurnu kuću je veliki, SOS telefoni su usijani, mislim da vrijeme ima veze sa tim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79