(VIDEO) Nakon skoro 3 godine počelo suđenje Nijemcu koji je usmrtio Šabana Šaulića

Skoro tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, počelo je suđenje Leventu A. kojeg optužnica tereti za dvostruko ubojstvo iz nehata.

Porodica Šaulić prisustvuje suđenju, kao i veliki broj medija.

“Verujemo u sud u Nemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i dedu Šabana niti umanjiti tugu i bol koje osećamo. Dve porodice su zavijene u crno i ostaju da žive sa tim doveka”, rekla je Šabanova udovica Gordana ranije.

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje tjelesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je Nijemac, turskih korjena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu. Zbog toga bi suđenje, kako javlja reporter Deutsche Wellea, moglo biti okončano već danas.

Podsjetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Njemačkoj u noći prije tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6:50 časova ujutro. Do 9:30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povrijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu “Mazda 6” izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloua. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h, piše N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79