(VIDEO) Nakon što je otkriveno ko je ispisao grafite, Adisovi roditelji od stida ne izlaze iz kuće

Grafiti uvredljivog sadržaja koji su osvanuli prije nekoliko dana u naselju Krupa, u Gornjem Vakufu – Uskoplju izazvali su veliku pažnju javnosti u našoj zemlji, ali i cijeloj regiji. Nakon što je otkriveno da je ovo počinio Adis Pokvić, koji je ispisao poruke na svojoj kući, automobilima i kući, odnosno automobilu komšije, zapravo rođaka Selmira Pokvića, Hayat je došao do novih saznanja.

U ispovijesti za Hayat Selmir je ispričao kako se sve desilo, i šta je mogući uzrok ovog čina.

– Adis je bolestan čovjek, ima porodičnih problema. Nakon svega pričao sam s njim, kaže da je pod prisilom morao priznati da je kriv – priča nam Selmir kojeg još šok nije prošao.

Dodaje, da nije mogao ni sanjati da je Adis na nešto takvo spreman, iako ima čudnu narav.

– Iznenadio me je i obrukao, ne samo mene nego sve nas. On jeste lud ali da takvo nešto uradi nisam očekivao. Pričao je pred kamerama da je to kukavički čin, i tako pokazao da je on zapravo prava kukavica. Pravi motiv se još ne zna nije on nacionalista, čak se non-stop družio s Hrvatima. Samo dragi Allah zna koji je motiv, i Adis koji o tome ne govori.

Uvredljivi grafiti na pet automobila i dvije kuće iznenadili su i uznemirili mještane sela Krupa kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja, u kojem žive Bošnjaci i Hrvati
“Bit će još Srebrenica” i “Neće ostati balija-Uskoplje” samo su neki od grafita koji su zgrozili mještane Krupe. ( Admir Pilic – Anadolu Agency )

Selmir nam je otkrio kako su Adisovi roditelji reagovali nakon svega.

– Što se tiče njegovi roditelja, stide se ne izlaze iz kuće – kaže Selmir.

Na kraju razgovora, pojašnajva, iako je prije nekoliko dana osjećao strah toga više nema.

– Lakše je svima tenzije su opale, a neka svako odgovara za svoja djela – ističe Selmir.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79