(VIDEO) Nana Fata Orlović primila posjetu: Obišli je učenici Behram-begove medrese

Učenici Behram-begove medrese u Tuzli posjetili su danas Fatu Orlović u Univerzitetskom kliničkom centru. Kako kažu, ona predstavlja simbol borbe za nezavisnost i zaslužuje posebnu pažnju na ovaj praznik značajan za cijelu BiH.

Nana Fata se pravnim putem izborila za svoju zemlju i pružila primjer kako se brani domovina. Nanu Fatu su zatekli u dobro raspoloženju kao i uvijek. I sa upalom pluća nalazi priliku za šalu. Od 2001. godine, otkada se Fata Orlović vratila u Konjević Polje na području opštine Bratunac i u svom dvorištu vidjela crkvu, traje njena borba protiv sistema koji je i nakom rata nastavio otimačinu tuđe zemlje.

Sud za ljudska prava u Strazburu donio je presudu u Fatinu korist. Crkva bi trebala biti izmještena u martu. Fata Orlović se nada skorom ozdravljenju kako bi mogla prisustvovati izmještanju crkve.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79