(VIDEO) Nana Zarka živi u samoći: ”Ako mi ko pomogne, život će mi produžiti…”

U Kalesiji u selu Donje Vukovije, u staroj trošnoj kućici, oronuloj od godina i nemilih vremena… samu na kućnom pragu zatekli su jednu nanu novinari tatabrada.tv.

Do nane nisu došli slučajno nego na molbu njenih komšija, a jedan od njih ih je i doveo, put pokazao i objasnio da nana u trošnoj kućici sa stotinjak maraka socijalne pomoći živi sama… za ogrjeva, hrane, racuna i lijekove to joj nije dovoljno ali nastoje, njene dobre komsije, da nana ne ostane gladna ali joj u jednom ne mogu pomoci.

Nana kaze da je ovu zimu ozebla u svom starom domu. Rekla im je da čim pokuša da se ogrije, dune vjetar i njena mala sobica se ispuni dimom i čađama, pa zna u svaka doba dana ili noći izaći vani na hladnću. A plaši se, kaže, da je nekada tokom noći pri spavanju ne uguši.

Nana je teško pokretna, jer je još kao malena djevojčica zbog siromačtva ostala bez adekvatne zdravstvene pomoći i pregleda ali i lijekova, te se zbog toga uvijek teško kretala, trpile jake bolove, nikada nije ni udala niti djecu imala, pa danas živi sama.

Samo jednom da zaspim u toplom bez brige od gusenja, rekla je nana a… dalje ne mogu završiti rečenicu. Upoznajte nanu Zarku Padžić i poslušajte njenu zelju…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79