(VIDEO) Narodni poslanik Zelenović napustio studio: Rukovodstvo RTS-a mora da podnese ostavke

Narodni poslanik i kopredsjednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović napustio je sinoć studio RTS-a u toku debate u emisiji “Četvrtkom u 9”, poručivši da neće više da učestvuje u prividu debate i da rukovodstvo RTS-a mora da podnese ostavke. Pored Nebojše Zelenovića u emisiji su učestvovali i predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, Narodna poslanica i potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i narodna poslanica iz redova SPS-a Snežana Paunović.

 

„Tražimo medijske i institucionalne odgovornosti. Medijske se odnose na to da Pink i Happy ostanu bez nacionalne frekvencije, REM da bude počišćen, da se ukinu realityju, da štampani mediji koji seju zlo i mržnju budu kažnjeni, da rukovodstvo javnog servisa podnese ostavke. Institucionalna se odnosi na sve one predstavnike ministarstava koji nisu podnijeli odgovarajuće mjere. Dakle smjena Gašića, Vulina i potvrđivanje ostavki“, naveo je Zelenović i rekao da su ovo građani koji su izašli i da oni traže ljudske stvari, prenosi Nova.rs.

 

Zelenović je naveo da „živimo u hororu od 3. maja“ i da „ovako dalje ne može“ i pozvao građane da izađu sutra na mirne proteste i da se bore za „vrijednosti od kojih nećemo odustati“. On je prvi dobio riječ u večerašnjoj emisiji, održao govor, a zatim napustio studio.

 

„Nećemo učestvovati u prividu debate, nećemo učestvovati u prividu nekakvog dijaloga u kome će se stvari riješiti. Stvari će se razriješiti ispunjenjem zahtjeva protesta. Ne želimo da se ponovi Ribnikar, ne želimo da nam se ponovi Mladenovac, ne želimo da nam se ponove Odžaci ili bilo šta od toga“, naveo je Zelenović.

 

Zatim je izrazio svoje najdublje saučešće žrtvama i roditeljima i naveo da ne želi da učestvuje u debati dok se ne ispune zahtjevi sa protesta, nakon čega je rekao da će napustiti emisiju.

 

„Jedanaest godina ja pozivam na debate. Jedanaest godina hoćemo da pričamo i sad kad se desilo ovo – imamo privid parlamenta. Ja u ovoj radnji više neću da učestvujem i zato ću napustiti studio RTS-a. Rukovodstvo RTS-a mora da podnese ostavke“, zaključio je Zelenović i napustio studio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79