(VIDEO) Naša svakodnevica: Dok političari dižu tenzije, dugi redovi se nižu ispred njemačke ambasade u Sarajevu

Priča o odlasku mladih iz Bosne i Hercegovine, nažalost, postala je još jedna uobičajena tema, o kojoj se razgovara sa žaljenjem i bez osjećaja mogućnosti da iko išta može uraditi po ovom pitanju.

A u međuvremenu, glavne teme u Bosni i Hercegovini su poskupljenja, prijetnje podjelom države, formiranjem novih entiteta, ukidanjem demokratskih prava… Ponekada, neko spomene mlade, tek u futuru. Ali to “ako Bog da” traje već podugo.

Ako ste se danas odlučili prošetati od Skenderije prema Drveniji, mogli ste vidjeti red pred ulazom u Ambasadu, gdje se predaje za vizu.

Nisu samo mladi oni koji čekaju. Tu su i roditelji sa djecom, pa i oni stariji. Svi oni sreću traže daleko od Bosne.

Hoće li bh. vlasti u skupim crnim limuzinama nastaviti da prolaze pored ovakvih kolona, ili će nešto zaista pokušati da urade?

Odgovora na ovo pitanje, nažalost, još uvijek nema, jer skačemo iz krize u krizu, iz poskupljenja u poskupljenje, dok majke, očevi, rođaci, prijatelji ispraćaju svoje najbliže u neku drugu zemlju koja će znati više da ih cijeni, piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79