(VIDEO) Nasilnici demolirali pekaru, objavljen snimak

Grupa od pet mladića napravila je nered i načinila znatnu štetu u jednoj pekari u Sinju.

Razbojnici su ušli u pekaru i počeli razbacivati hranu, uzimati piće i prosipati ga. Kako piše “Večernji list”, mladići su rukama mazali zidove pa i hrvatsku zastavu koja je bila istaknuta u pekari zbog praznika.

Priča o cijelom događaju pokrenuta je na nekoliko Facebook stranica. Uzrok ovakvog ponašanja je, kako neki komentatori navode, je to što u toj pekari prilikom odigravanja jednog humanitarnog futsal turnira, nisu htjeli da im prodaju lepinje, piše “Dalmacija News”.

Budući da su u pekari bile nadzorne kamere razbojnici ni u jednom momentu nisu pomislili na to da prestanu sa uništavanjem prostora. S obzirom na to da niko od pet mladića tokom uništavanja pekare nije bio maskiran, policija ih je brzo identifikovala.

Svi su prijavljeni za kršenje Zakona o javnom redu i miru te im prijeti od 200 do 1.300 kuna kazne (od 50 do 370 KM). Ali kriminalistička obrada protiv dvojice još traje jer istražioci smatraju da su povrijedili ugled Republike Hrvatske prljajući zastavu.

Za to im prijeti do godinu dana zatvora, piše zagrebački portal “24sata.hr”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79