(VIDEO) Nastavak drame na Bjelašnici: Direktor sa radnicima pokrao kompletan srušeni objekat

Prije nekoliko dana izvijestili smo vas o rušenju objekta kanadske kuće na Bjelašnici.

Drama oko rušenja kuće na Bjelašnici: “Došlo je 100 policajaca, bili su naoružani do zuba. Ušli su s bagerima i srušili su najljepšu kuću”

Radilo se o zaista lijepom objektu koji je bio postao mjesto slikanja posjetilaca olimpijske ljepotice. Kako nam je rečeno, iz inata i u nastojanju da se Bjelašnica nastavi betonirati objekat koji je izrađen od uvoznog i izuuetno vrijednog drveta je srušen.

Privatni inspektori, zabilježili su krađu inventara sa sruđenog objekta. Radnici JKP “Trnovo” inventar su odnijeli svojim privatnim kućama i u objektima. Prema fotografijama i informacijama s kojima raspolažemo neki od funkcionera i bliskih nadležnim iz Općine Trnovu, Javnog komunalnog preduzeća Trnova, sefovi koji su provodili rušenje prisvojili su tudu imovinu. Sanitarije, stolove, izolacije, grede. Preciznije pokralo se.

Više pogledajte na video klipu

 

“Samo drvo od koje je sagrađena privatna kuća je izuzetno skupo. Kanadska kuća se to zove. Posebno drvo, jedinstveno u svijetu koje košta jedan kubik 19.000 dolara te raste samo u Kanadi a njegova obrada prije ugradnje traje minimalno 7 godina. Općina mi nije dozvolila da demontiram kuću, nego su namjerno išli da je sruše i da je pokradu. Ukasne grede koje su bile na ulazu koštaju preko 5.000 dolara. Nezvanično sam saznao da se radi od direktoru, šefu i radnicima koji su rušili objekat. Čak su sve postavili u objekat načelnika Ibre Berila. Sramota.” potvrdio nam je vlasnik objekta.

(VIDEO) Sarajevo ostaje bez pitke vode: Fekalije iz bjelašničkih apartmana na našim stolovima!

“Imao sam scenu iz kaubojskih filmova. Oni su ujutro u pola osam, znajući da unutra žive dvoje malodobne djece, moj sin sa slomljenom kičmom, koji mora biti u stanju mirovanja, i njegova supruga, isključili struju. Obzirom da se kuća grije na pelet, sva je kuća bila puna dima. Božijim davanjem, osjetili su dim i izletili iz kuće, bez da su išta pokupili. Znao sam da će doći oko 10 da ruše kuću, ali opet sam mislio da neće doći jer je ramazan i jer sam pisao molbe. Došlo je oko 100 policajaca, digli su kompletnu jedinicu, koji su bili po šumama, blokirali su pola Bjelašnice. Bili su naoružani do zuba. Nije mi bilo jasno iz kojeg razlog. U 10:00 sati su započeli rušenje kuće. Zamolio sam ih da samo iznesu dječije stvari i to su uradili. Putem sile inspektor je odstranio ljude, moje ljude, koji su trebali da ruše tu kuću, a ranije su bili onemogućeni jer su oboljeli od korone. On mi je samo rekao da je to viša sila, da ga je briga i za koronu i za bilo šta. Ušli su s bagerima i srušili su najljepšu kuću na Bjelašnici. Nisu je rastavili, nego je srušili. To je specijalno drvo iz Kanade, vrijedno 200.000 dolara. To je najvrednije drvo na Planeti, kanadski hrast. Bagerima su sve to polomili i porušili, te sve su zgromili što je od stvari ostalo u kući”, kaže Muhamed Švrakić danas za Source.ba portal.

“Općina Trnovo nije htjela da čeka završetak procesa. Podnio sam kontratužbu za dokazivanje vlasništva. Sve je išlo dok nije došlo rješenje koje su izdala dva nepismena čovjeka. KS je ustanovio da ta dva inspektora nemaju zadovoljavajuću stručnu spremu. Onda je Kanton donio odluku da se poništavaju sva ta rješenja Općine Trnovo, te da se pokrenu novi procesi prema svima. Lokalni šerif, Ibro Berilo, koji ne priznaje ni KS, a ni zakone BiH, jednostavno je uzeo sebi za pravo da on poništi i stavi van snage rješenje KS. To mu nikakav zakon ne dozvoljava. Nastavio je proces po tom rješenju koje je nevažeće. Prije mjesec i po dana su zakazali rušenje. Čak su srušili i sve boriće koji su tu bili zasađeni, usred šume, gdje svi pričamo da se neka biljka treba zasaditi. Ja se nisam bunio. U toj kući mi živi sin, sa ženom i djecom, već osam godina i to oni sve znaju. U međuvremenu se mom sinu desila nesreća, slomio je kičmu. Radnici koji su trebali to da rastave, oboljeli su od korone. Poslao sam svu dokumentaciju Općini i zamolio ih da prolongiraju rušenje i zbog ramazana, koji je u toku, te sam rekao da ću ja rastaviti tu kuću i odnijeti. U više navrata su me zvali u MUP, misleći da ću nekako reagovati”, ističe Švrakić za Source.ba portal.

Advokat Alagić: Ibro Berilo prodaje sve što može prodati

Na kraju smo ga upitali da li je u toj priči sam Ibro Berilo ili je još neko uključen.

“KS sve što je donio, donio je u moju korist. U Trnovu ne možeš ni umrijeti ako ne pitaš Ibru Berila. Jedini koji se pobunio njegovom šerifovanju je Faruk Kapidžić koji je malo poslije smijenjen, iako su ista stranka. Je li ljudima jasno, pored svih problema gore, zašto se niko iz pozicije i opozicije u KS ne buni protiv toga? Jednostavno, svi oni imaju svoje zgrade i apartmane koje grade, pa im Berilo odgovara. Jer, gore naprave kvadrat za 800, a prodaju ga za 3.000-3.500 KM. Sve stranke iz Kantona Sarajevo gore nešto grade”, rekao je danas na kraju razgovora za Source.ba portal Muhamed Švrakić.

(VIDEO) Sarajevo ostaje bez pitke vode: Fekalije iz bjelašničkih apartmana na našim stolovima!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79