(VIDEO) Drama u Živinicama: Utrčali na teren i tukli sudije, među njima i ženu

Na nemile scene tokom utakmica u Bosni i Hercegovini smo odavno navikli, a najnovije dogodile se jučer na meču Druge lige Tuzlanskog kantona (peti rang takmičenja u BiH) između Budućnosti i Rudara.

Susret se igrao na stadionu “Muhamed Umihanić – Muho” u Bašigovcima kod Živinica pred oko 150 gledatelja.

U zapisniku delegata Adela Avdića iz Lukavca navodi se kako su oko 60. minute pozvali policiju budući da su domaći vršili pritisak na glavnog sudiju te ga gurali zbog njegovih odluka. Tako se pomoćna sutkinja Amina Džibrić žalila na psovanje jednog od igrača zbog čega mu je glavni sudija dodijelio žuti karton. Policija je stigla na utakmicu u 65. minuti.

Pri samom završetku utakmice, tačnije u 88. minuti, gosti postižu drugi pogodak nakon čega nastaje opšti haos gdje u teren ulazi 20-ak domaćih navijača. Nakon napada na pomoćnog sudiju Muamera Tupajića iz Kalesije, navijači su se okrenuli prema glavnom sudiji Almiru Kariću iz Srebrenika te su i njega napali. Udarac nogom dobila je i Amina, piše u zvaničnom zapisniku.

Potom se dogodio i napad na delegata te pokušaj otimanja njegovog mobilnog telefona jer je pozvao policiju iz Živinica koja je došla i smirila situaciju. Prilikom izlaska sa stadiona službena lica su ponovo napadnuta, a Amina je tada dobila udarac u predjelu nosa zbog čega je napadač uhapšen. Drugi asistent Tupajić je zadobio lakše povrede u predjelu glave kao i grudnog koša.

Na kraju su službene osobe pod pratnjom policije napustili Živinice i uputili se za UKC Tuzla na daljnja snimanja.

Vrijedi istaći da je domaćin imao samo jednog redara komesara sigurnosti koji očito nije uspio spriječiti upad navijača.

Ispracaj sudija sa stadiona u Bašigovcima ( Živinice)
FK Buducnost – NK Rudar 0:2

Posted by Kadir Hajdarević on Monday, 23 August 2021 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79