(VIDEO) Navijački neredi: Pogledajte kako 15 navijača Željezničara udara 1 navijača Sarajeva

 

Uoči 145. vječitog derbija između Željezničara i Sarajeva na Grbavici došlo je do sukoba.

Navijači gostiju probili su zaštitnu ogradu i utrčali na teren, te se zaputili ka južnoj tribini prema Manijacima. Kako se vidi na snimku, oteli su im transparent.

Potom je došlo do opšte tuče, a navijači Želje uspjeli su vratit transparent.

Zatim su oni pokušali krenuti prema sjevernoj tribini, ali ih je zaustavila policija piše Avaz.

Tučnjava navijača na Grbavici: Horde Zla preko terena upali na jug i potukli se sa Manijacima

 

Sat vremena prije početka gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva dogodio se nered na stadionu kojeg su izazvali navijači.

Tokom zagrijavanja igrača na teren su uletjeli navijači Sarajeva koji su ranije ušli na stadion u velikom broju pošto je njihov korteo stigao znatno prije.

Horde zla su potrčale prema južnoj tribini gdje su se počeli okupljati navijači Željezničara i bacili su nekoliko baklji prema tribini i parolama koje su Manijaci pripremali.

Okupljeni navijači Željezničara su uzvratili pa se na terenu dogodio i kraći sukob nakon kojeg je, prema informacijama do kojih smo došli, povrijeđen jedan navijač gostujućeg tima.Ubrzo je reagovala policija i smirila je situaciju tako da se sada vrše pripreme za početak utakmice. Igrači su se vratili na zagrijavanje i utakmica bi uskoro trebala početi piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79