(VIDEO) Nemilosrdno šutirali golorukog Luku: Oglasio se otac mladića kojeg su pretukla trojica muškaraca

Osjećam se poraženo, poniženo. Ne znam čime je moj devetnaestogodišnji sin zaslužio da bude meta tog zvjerskog napada i to na samo pedesetak metara od kuće. Ničim izazvane, te neke moram da kažem, zvijeri, napali su ga bez ikakvog povoda. Trojica odraslih ljudi tukla su i šutirala golobradog i golorukog mladića koji se šetao sa svojom sestrom i djevojkom.

Ovim riječima Dejan D. iz Gračanice obratio se novinarima ispred policijske stanice u ovom mjestu tvrdeći da je njegov devetnaestgodinji sin Luka D. pretučen u srijedu uveče od strane Albanaca. Incident se po riječima mladićevog oca dogodio pokraj nekadašnjeg preduzeća “Voćar” sada fabrike za preradu pečuraka koja je u albanskom vlasništvu.M ladića koji je bio u društvu djevojke i sestre napala su po riječima njegovog oca – tri Albanca koja su, kako je saznao, stigla autom iz Prištine.

– Sve se dogodilo na pedesetak metara od kuće. Moj sin je sa djevojkama na putu za kući sjeo na klupici pokraj staze koja vodi kroz selo, gdje su popili piće a potom nastavili put kada su im Albanci preprečili put i Luku počeli da tuku i šutiraju. Kako su mi ispričali, mada su još uvijek sve troje u šoku, napadači su imali i metalne šipke – rekao je Dejan, revoltiran odnosnom policije, koja je okaraktersala incident kao svađu i to zbog nesporazuma, odnosno “jezičke barijere”.

– I sve da je ta klupa u vlasništvu te fabrike, niko nema pravo da nekoga pretuče zato što je sjeo na nekom mjestu dostupnom prolaznicima a pogotovu ne da ga udara metalnim predmetima i šutira. Apsolutno sam ponižen i poražen onim što se događa a pogotovu što se napadači stavljaju u ulogu žrtve jer ih je navadno moj sin znatno mlađi i goloruk napado. Tako su to predstavili u policiji gdje su poslije saslušanja nasilnike pustili a mene ubjeđivali da ne dižem tenzije – istakao je Dejan juče svoj revolt zbog događaja u kojem je, kako ističe, njegov sin zadobio povrede ni kriv ni dužan.

I dok mladić koji se nalazi u gračaničkom kliničko bolničkom centru nije u stanju zbog stresa da svjedoči o događaju i čije se zdravstveno stanje prati, u centru Gračanice danas je zbog ovog događaja održan protest njegovih rođaka i komšija, prenose Novosti.

– Danas su pretukli moje dijete, sutra će nečije drugo a policija nas umiruje. To je strašno i sramotno – ističu meštani ovog mjesta na centralnom Kosmetu opominjući na učestalost napada na srpsku djecu širom pokrajine. Ističući nezadovoljstvo zbog rada policije mještani i roditelji preučenog Luke D. uzdaju se u rad tužilaštva, ali i opominju da neće dozvoliti više da se njihova djeca nađu na meti bezrazložnih napada.
Povrede

I dok u kliničko bolničkom centru u Gračanici ističu da je mladić zadobio kontuziju grudnog koša, odnosno abdomena i da ima hematom u predjelu lijevog oka, politički predstavnici Srba na KiM osudili su ovaj napad na srpskog mladića koji je predsjednik opštine Gračanica Srđan Popović okarakterisao etnički motivisanim.

– Nevjerovatna je ta hrabrost da neko dođe sa strane i jednostavno zaustavi našu djecu i prebije ih na licu mjesta. To je nešto što je nedopustivo i policija mora da spriječi takve događaje – istakao je predsjednik Popović.
Drug ga branio

Prema nezvaničnim saznanjima dok su trojica Albanaca tukla Luku, djevojke u njegovom društvu su vrištale i dozivale pomoć. I sam mladić je pokušao da pozove oca, ali neuspješno, dok je jedna od djevojaka uspjela da pozove Lukinog druga, koji je odmah došao i pokušao da spriječi batinanje druga, ali je i sam zadobio povredu ruke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79