(VIDEO) Nevjerovatno kako je zagađena rijeka u BiH

Ipak se ne radi o prirodnom fenomenu topljenja snijega nego o ilegalnom izbacivanju otpadnih voda iz postrojenja nepoznate i neregistrovane fabrike.

Nevjerovatno zagađenje riječnih slivova se trenutno dešava na području općina Kreševo, Kiseljak i Visoko. Tok rijeke Kreševke koji možete pogledati na ovom videu, zagađuje i tok rijeke Lepenice u Kiseljaku i tokove Bosne i Fojnice u Visokom.


Ipak se ne radi o prirodnom fenomenu topljenja snijega nego o ilegalnom izbacivanju otpadnih voda iz postrojenja nepoznate i neregistrovane fabrike. Kako kažu lokalni stanovnici, inspekcija ništa ne može jer fabrika nije registrovana.

Podsjećamo, zagađenje Kreševke, Lepenice, Fojnice i Bosne uslijed ispuštanja otpadnih voda uslovit će izrazito ružnom izgledu i zamućenju vode ali i loše utjecati na prinos ribe koja se u ovom periodu mrijesti.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments