(VIDEO) Nihad iz Zenice napravio čamac pomoću YouTube videa: Na njega stavio bh. zastavu

U Janjićima kod Zenice smo imali priliku upoznati ljude prave prirodnjake koji baš svaki dan uživaju u onoj Božjoj kreaciji, to jeste prirodi koja nas okružuje, a koju ljudi postepeno ugrožavaju i uništavaju.

S obzirom da putujemo na razna mjesta snimajući interesantne stvari, imali smo priliku vidjeti ljude raznih zanimanja i interesovanja, a danas smo dočekani od našeg sagovornika Nihada Tokalije i njegovih prijatelja koji se druže svaki dan, na istom mjestu.

Nihad je davno nekada bio moreplovac, pa mu je želja bila da napravi čamac kako bi prelazio s jedne strane rijeke Bosne na drugu. Čamac je sam napravio, a najviše mu je pomogao globalni servis YouTube gdje je gledao postupak kreiranja, da bi na kraju i sam napravio jedan.
Kroz razgovor s Nihadom, naveo nam je da su dosta aktivni u čišćenju korita rijeke Bosne i aktivista je čišćenja terena svake godine.

Izrazio sam želju, za ovu reportažu, da nas Nihad malo provoza čamcem, pa smo napravili i razgovor na sredini rijeke Bosne, u miru i ljepoti.

 

Besplatno se pretplatite na YouTube kanal Anes Durmo kako bi pratili sve naredne reportaže.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79