(VIDEO) Nisu štedili ni novinare: Demonstranti napali reporterku, otimali telefon, gađali je i psovali

Demonstranti koji od jučer protestuju na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita Jaonikija u Cetinjskom manastiru napali su ekipu N1 televizije koja je izvještavala s ulica.

Reporterka N1 radila je live kako bi prikazala haotično stanje na ulicama Cetinja. Policija neprestano baca suzavce kako bi rastjerala demonstrante. Grupice građana su se razišle po ulicama, a potom su napali našu ekipu zbog snimanja.

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Sunday, 5 September 2021

Incident se ponovio nakon što je reporterka imala javljanje uživo u program kada su joj uklonili mobitel.

Iako im je objasnila da se nalazi uživo u programu Novog dana, mladići su je ometali u poslu, uporno tražeći da obriše nepostojeći snimak sa telefona. Inače, momak sa fotografije, koji je bio s grupom mladića, pomogao je našoj reporterki i zaštitio je nakon što je situacija eskalirala.

Bez obzira što im je skrenula pažnju da je radila Facebook Live za portal N1 Sarajevo i da samo pokušava od juče da prenese atmosferu sa ulica, da je snimila suzavac u centru grada, muškarci koji su je opkolili nastavili su da insistiraju da obriše „snimak“, pitajući je „zašto je uporna toliko“, a jedan od njih je dodao – „šta sad, da ti uzmem telefon“. Drugi je i udario telefon, što se može vidjeti na snimku.

Takođe, reporterka N1 rekla je da su je kasnije polili vodom, pojedini od njih pljuvali, gurali i gađali. Policija je izvela našu ekipu nakon napada.

Dio incidenta je zabilježen uživo u jutarnjem programu N1 Srbija.

Incident možete pogledati i na ovom linku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79