(VIDEO) Njemački mediji pišu o 99-godišnjoj Hrvatici koja je preboljela koronu

(VIDEO) Njemački mediji pišu o 99-godišnjoj Hrvatici koja je preboljela koronu


Koronavirus “bjesni” već mjesecima i, prema liječnicima, može predstavljati smrtonosnu opasnost, posebno za starije osobe. U Hrvatskoj je 99-godišnjakinja preživjela koronavirus bez simptoma, piše njemački portal Stuttgarter-zeitung.de koji je tu priču preuzeo iz Večernjeg lista.

– Gotovo je, sad se osjećam dobro, rekla je Margareta Kranjčec, starica koja živi u Domu umirovljenika u Karlovcu nakon što su liječnici ustanovili kako više nema koronavirus.

Krajem listopada primljena je u bolnicu nakon pozitivnog testa na koronu. Nakon tri tjedna je puštena iz bolnice.

Nekoliko korisnika doma umirovljenika je zaraženo koronavirusom. Međutim, Margareta Kranjčec, koja nije i imala ozbiljnih prethodnih bolesti, nije pokazala simptome, priopćila je ravnateljica Doma umirovljenika u Karlovcu Štefica Ljubić Mlinac.

– S obzirom na njezinu krhkost i starost, zaista je nevjerojatno da je preboljela koronavirus. Usred pandemije, ovo su stvarno dobre vijesti – rekla je Štefica Ljubić Mlinac.

Osim koronu, baka Margareta je preživjela dva rata, a do prije par godina gotovo da nikada nije bila kod liječnika. Osim hrvatskih, sad o njoj pišu i njemački mediji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija