(VIDEO) Njima bježanja nema: Policijski BMW iz snova ima više od 600 ‘konja’,

AC Schnitzer poznata je tuning kuća koja se voli ‘poigrati’ s BMW modelima, a ni ove pandemijske 2020. godine nije propustila predstaviti tradicionalni “policijski automobil” kako to čini svake godine u sklopu kampanje “Tune It! Safe!”.

Kampanja je pokrenula Asocijacija njemačkih tunera 2005. godine kako bi pokazala da tunirani automobil može biti savršeno siguran. AC Schnitzer je sada predstavio svoj šesti tunirani automobil u policijskom ruhu, koji je baziran na BMW-u Serije 8 Coupe  M850i specifikacijama.

Modifikacije počinju standardnim policijskim bojama koje su zapravo folija, a tu su i plava svjetla na krovu te u prednjem braniku. U unutrašnjosti se čak nalazi i policijski radio. Fokus je naravno na tuniranju, a ovaj automobil je značajno modificiran. Te modifikacije se kreću od body kita pa do poboljšanog ispušnog sustava s četiri završne karbonske cijevi.

AC Schnitzer je također spustio bavarski coupe visokih performansi pomoću novih opruga, a pripremio je i nove 21-inčne mat naplatke. Većina novih komponenti karoserije napravljena je od karbonskih vlakana, a u unutrašnjosti su prisutni detalji od aluminija poput papučica, naslona za nogu kao i detalja oko infotainment sustava.

Naravno, tuner je poradio i na 4,4-litarskom V8 motoru koji inače razvija 523 KS, ali je njegova snaga sada povećana na 618 KS čime zaostaje samo 5 KS u odnosu na M8 Competition. Okretni moment je također značajno povećan sa 750 na 840 Nm.

Foto: AC Schnitzer

Informacija o performansama zasad nema, ali je poznato da standardni M8 Competition Coupe od 0 do 100 km/h ubrzava za nešto više od 3 sekunde prije nego dostigne maksimalnih 305 km/h.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79