(VIDEO) Nove provokacije: Komšije bošnjačkih povratnika u Zvorniku puštaju četničke pjesme

Dok se jedni razmahuju non-paperima, drugi zveckaju oružjem, a treći izvode vojne vježbe, obično građanstvo živi svoj život. A kakav je povratnički život u entitetu Republika srpska dovoljno govori snimak koji dolazi iz Zvornika, tačnije iz mjesta Grbavci, prenosi portal Crna Hronika.

Selver Dardagan je na svom Facebook profilu podjelio snimak na kojem se čuju četničke pjesme. U pjesmama se, između ostalog, poziva na ponavljanje srebreničkog genocida.

Dardagan je u opisu snimka prozvao i bošnjačke lidere.

“Gospodo predstavnici Bošnjaka, ovo je naša povratnička skoro svakodnevica. Dok vi iftarite u miru u tišini, mi ga dočekujemo uz nervozu i provokacije. Ali NE ZNATE vi za ovo jer mnogi od vas i ne naćaju u RS-u. NE ZNATE vi jer i ne boravite ovdje, NE ZNATE vi jer vas i ne interesuje, NE ZNATE VI koliko ovo iritira, ali ZNATE vi i imate obraza kandidovati se ispred ovog naroda za razne funkcije po RS-u. Da imate imalo obraza svi vi politicari i u Federaciji i u RS-u ne bi se ovo događalo. Ali 20 i kusur godina samo ste razvijali fotelje da su vam čvršće i veće!”

Selver piše da uprkos provokacijama i manjku podrške politike povratnicima, oni ne idu sa svojih ognjišta.

“Ali ovo je naše i mi ćemo INŠALLAH ostati i opstati na svojoj pradjedovini i bez vaše podrške. Samo nas nemojte braniti više vi sa vašom šupljom pričom, a živite daleko od ove stvarnosti. Mene bi bilo stid doći kad su izbori i tražiti podršku od ovog naroda.”

O navedenom događaju je obaviještena i policija kojoj je isti snimak predan kao dokazni materijal. Međutim, Dardagan navodi da uprkos tome provokacije komšija nisu prestale.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79