(VIDEO) Novinari radili emisiju o lošim cestama pa snimili sudar uživo

Novinar HRT-a danas su svjedočili bizarnom trenutku. Naime, dok su radili prilog o saobraćajnoj infrastrukturi u Svetoj Klari, koja ne zadovoljava osnovne potrebe tamošnjih stanovnika, svjedočili su saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u vrijeme emisije “Moj firtl”, koja se emitira uživo.

Emisija se prenosi i na Facebook stranici Radio Sljemena. U gotovo cijelom naselju, naime, nema trotoara, adekvatne prometne signalizacije niti pristupa za osobe s invaliditetom, osobe s dječjim kolicima ili djecu na putu prema školi, a izlaskom na cestu pješaci su izloženi velikoj opasnosti.

A dok je novinar razgovarao sa stanovnicima ovog novozagrebačkog naselja koji su mu govorili o svojim problemima, u pozadini su se sudarila dva automobila. Naime, dok su stajali uz cestu, automobili su prolazili preko jednog od tri željeznička prijelaza. Vozačica Opela malo je zakočila, a u nju se zabio vozač crvenog Volkswagena.

– Evo ga, vidite, ovo se rijetko viđa u emisijama. Ali eto, uživo imamo i saobraćajnu nesreću – rekao je HRT-ov voditelj, na šta je jedan stanovnik Svete Klare dodao da je sreća da u automobilu nije bilo dijete.

– Vidite što se dešava, uživo. Pričamo o problemima, ne fantaziramo, ne izmišljamo. Vidite što se dešava. Bože dragi – rekao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79