(VIDEO) Nurkić obukao majicu sa imenima heroja, Srbi ljuti zbog toga!

Jusuf Nurkuć bosanskohercegovački košarkaš koji nastupa za Portland Trail Blazerse, ali je trenutno povređen, je još jednom oduševio sve svoje navijače, ali je razbijesnio one u Srbiji.

Jusuf je obukao je majicu sa imenima nastradalih generala, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja. Na početku utakmice nije pokazivao majicu jer je imao preko duks, ali je tokom meča skinuo.

Imena koja su se našla na njegovoj majici su imena heroja, general Izet Nanić, Hajrudin Mešić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Mehdin Hodžić, Midhat Hujdur, Adil Bešić, Nesib Malkić i Enver Šehović.

“Ovo je provokacija za Jokića i Srbe koji gledaju utakmicu. Ovo je miješanje sporta sa ratom i politikom, potpuno nepotrebno. Nadam se da će neko iz NBA lige reagovati, ovo je strašno“, napisao je jedan Srbin korisnika Tvitera.

 

(VIDEO) Snimak kamera sa džamije: Dok su vjernici klanjali teraviju, kradljivac “birao” obuću

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79