(VIDEO) Objavljen novi stravični video ubistva Srbijanca u Americi

U Americi je počelo suđenje osumnjičenom za ubistvo Srbijanca Milana Lončara koji je ubijen u januaru u Philadelphiji dok je šetao psa.

Milan je ubijen 15. januara samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živio. Porijeklom je iz Srbije, odrastao je i školovao se u Philadelphiji.

Potresne riječi majke ubijenog Milana: “Nije imao novca kod sebe, nije uzvratio, nije rekao ništa pogrešno”

Lončar je diplomirao na Sveučilištu Temple u decembru 2019. godine.

Tokom pripremnog ročišta u sudnici, kako prenosi Telegraf, prikazana je snimka na kojoj se vidi kako Milan šeta sa psom, kad ga iznenada presreću dvojica mladića i počinju ga pljačkati.

Jedan mu drži pištolj prislonjen na grudi. Nakon što su mu pretresli džepove Milana su upucali.

Kamere su snimile kako dvojica napadača bježe i kako Milan krvav pokušava nazvati nekoga telefonom, a potom pada na pločnik.

Kada je policija stigla nakon nekoliko minuta i dalje je čvrsto držao povodac. Odmah je prebačen u najbližu bolnicu gdje je ubrzo proglašen mrtvim.

Josepfous Davis (20), jedan od osumnjičenih koji je živio nekoliko ulica dalje od mjesta pucnjave, u utorak u sudnici je nijemo sjedio. Čak sedmorica policajaca svjedočila su o snimci s nadzornih kamera, odjeći koju je Davis nosio, a koju su kamere snimile te tragovima baruta koji su pronađeni na njegovoj jakni.

Lončareve ubice - undefined
Print Screen: Lončareve ubice

U sudnici su bili i majka i sestra nastradalog mladića te Milanova djevojka.

Detektiv Thorsten Lucke, koji je radio na prikupljanju dokaza i snimki, objasnio je kako su nakon pucnjave, oko 19 sati, dvojica osumnjičenih bježali u pravcu juga preko parkinga, preskačući ogradu.

Kasnije su ih kamere snimile kako šetaju u obližnjoj ulici, a potom kako ulaze u ulicu gdje je Davis živio.

Nedugo potom snimljeni su kako ulaze na zadnje sjedište ukradenog Ford Focusa, a oko 20.30 sati taj automobil uočio je jedan policajac na drugom kraju grada i vidio kako trojica muškaraca, među kojima je bio i Davis, izlaze iz vozila.

Drugi osumnjičeni i dalje se nalazi u bijegu. Iduće ročište očekuje se 1. juna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79