(VIDEO) Objavljen snimak napada staforda u Šapcu

Nakon incidenta koji se dogodio 3. marta u centru Šapca u Srbiji, na gradskom trgu prepunom djece kada je nekoliko mladića šetalo staforda bez povoca, koji se u jednom trenutku zatrčao prema djevojčici koja je tu vozila role, pojavio se snimak tog događaja.

Da podsjetimo, jedna mama iz Šapca izrazila je strah i putem lokalnog medija ispričala svojim sugrađanima šta se njoj desilo u nedelju na glavnom trgu.

– Kada smo stigle, prvo što mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sjela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom djetetu. Ona od straha pada sa rola, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dejčaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta isčupati loptu iz usta. Naravno, za sve to vrijeme dječak je istraumiran i plače, a moja kćerka preplašena.

Vlasnički pas koji bez povoca i korpe trči po trgu u Šapcu

Vlasnički pas koji bez povoca i korpe trči po trgu u Šapcu

Gepostet von Crna Hronika Srbija am Dienstag, 5. März 2019

Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafića im je pomogao, kao i djevojka koja je tu sjedila. Ona je prišla kasnije dječaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaže da ne zna ko je taj momak.

Ne zna, je li? Pa dobro. Pitam se šta bi bilo da je dohvatio neko dijete umjesto lopte, kako bi ga odvojili od djeteta, kada su jedva od lopte – kazala je majka djevojčice.

Zabrinuta majka je dodala i da mladići nijednog trenutka nisu prišli djeci da vide jesu li dobro ili da kažu “izvini”.

Aleksandar Mićić iz Komunalne policije apelirao je na sve vlasnike pasa, da iz sigurnosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u šetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca.

Dodao je da će Odjeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju sigurnost sugrađana, naročito djece koja se igraju na trgu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments