(VIDEO) Objavljeni snimci iz Covid bolnice u Bijeljini gdje je sve više mlađih pacijenata

U Covid bolnicama u Bijeljini hospitalizovano je 58 osoba, među kojima je sve više mladih sa teškom kliničkom slikom

Epidemiološka situacija u Bijeljini pogoršana je u posljednjih nekoliko dana. Zato su iz tamošnje bolnice zatražili od nadležnih da pooštre kontrole poštivanja mjera, navodeći kako su zdravstveni radnici u gradskom Kriznom štabu preglasani, uz konstataciju da se ništa ne pitaju.

U Covid bolnicama u Bijeljini hospitalizovano je 58 osoba, među kojima je sve više mladih sa teškom kliničkom slikom, rekao je nakon obilaska pacijenata u Covid bolnici direktor bolnice Zlatko Maksimović, javlja BHRT.

Medicinare u Bijeljini dodatno je naljutila i činjenica da ove godine u gradskom budžetu nisu planirana sredstva za bolnicu. Da će situacija biti ispravljena, obećao je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević nakon posjete ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Smatram da je to obaveza svih nas. Tu sam da podržim Bolnicu, Dom zdravlja, u njihovim nastojanjima da sačuvaju javno zdravlje, kaže Đurđević.

Od gradonačelnika su zatražili da obezbijedi poštovanje mjera, ali odgovor nisu dobili, a zamjerke su imali i na funkcionisanje gradskog štaba za vanredne situacije.

– Ako zdravstveni radnici nešto predlože, i mi iz Bolnice i Doma zdravlja budemo žestoko nadglasani, a predlažemo vezano za zdravstvo, o čemu mi pričamo, šta je čija uloga ovdje, kaže direktor bolnice “Sveti Vračevi” Zlatko Maksimović.

Gradonačelnik Bijeljine i komandant Štaba za vanredne situacije Ljubiša Petrović nije želio da komentariše izjave direktora bolnice. U gradskom odjeljenju za inspekcijske poslove kažu da razumiju zdravstvene radnike i da rade sve što je u njihovoj nadležnosti.

– U posljednje vrijeme kombinujemo, tražimo asistenciju ministarstva unutrašnjih poslova, tu je uključena i komunalna policija, u smislu kontrole radnog vremena, kaže Predrag Petričević iz Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Bijeljina.

Ono što je takođe izrađeno u Bijeljini, a posebno sa pooštravanjem mjera u susjednoj Srbiji jeste da veliki broj građana Srbije dolazi ovdje tokom vikenda. Posebno je to bilo izraženo kada su bili topliji dani i više temperature, to je izazvalo gužve u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

Odnos ugostitelja i inspektora u Bijeljini je poput igre mačke i miša, kaže Petričević i dodaje da su i sami na ivici snage.

– Uglavnom se mjere koje su naložene, poštuju, ono što mogu da kažem je da smo za ovaj vikend izdali jedan prekršajni nalog, a da u toku marta je izdato šest, ističe Petričević.

Visok procenat zaražavanja i povećanje broja hospitalizovanih moguće je staviti pod kontrolu najprije usklađivanjem mjera i jedinstvenim pristupom u cijeloj zemlji, a potom njihovim poštovanjem, složni su u ocjeni naši sagovornici.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79